Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Nie bede bronil VIA, ale posluze sie jej przykladem, a bronic bede systemow centralnych bo:
- jezeli wejda dyrektywy europejskie odnosnie posrednictwa finansowego, wszystkie "autorskie programy" pojda do smietnika
- z informacji jakie udalo mi sie wydobyc, VIA jako jedna ma umowy z wystawcami (o ile dla kogos to ma znaczenie)
- VIA istnieje juz kilka lat na rynku, nawet jak padaly grosiki, mieszka czy teraz okienko, VIA ma sie dobrze
- VIA nalezy do Gtechu, czyli firmie ktora dostarcza cos dla Lotto?
- VIA ma gwarancje bankowe, dziala jak bank
- czy okienko kasowe, monetia i inne obliguja do podpisania weksla? NIE, bo im zalezy tylko na kasie, chcac podpisac umowe z VIA nie jest juz tak latwo bo trzeba miec swiadomosc, ze jak ktos chce zrobic walek to wejdzie komornik...
- VIA ma marke, duzo osob kojarzy to logo
- jest w duzych sieciach, gwarantuje to ze nie bedzie bankrutem z dnia na dzien...

Wydaje mi sie ze znalazlbym wiecej za dla systemow centralnych, akurat jestem postronny bo tylko temu sie przyjzalem, bo drugii raz nie wejde w systemy typu Okienko Kasowe...

Albo inaczej, jezeli wejdzie prawo, zakazujace partyzanki z oplatami, czy jest jakis inny system niz VIA na rynku ktory gwarantuje ze nie zbankrutuje z dnia na dzien, dziala legalnie i bedzie dzialal?

Aha i zeby warunki byly podobne jak teraz a nie jak w agencjach bankowych...