Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,32 zł , zmiana od tamtej pory: -49,90%

Re: Przejrzyjcie arkusz transakcji

Akurat bawiłem się od początku czerwca na tej spółce. Zaręczam Ci, że ile bys nie wystawił po 19.18 (lub taniej) - tyle znikało.

Widziałem transakcję, która połykała za jednym zamachem batonik 10 000 akcji na S wraz z drugim na prawie 5000 na S i kilka innych małych.
Moze i powinna być wyceniana na 19. Ale to, ze ktoś skupuje - tu jest bardziej widoczne niż na każdej innej spółce. Do 20 lipca każda ilość akcji po cenie 19.18 i mniej była skupowana z prawej po góra 3 godzinach. Gościo prawdopodobnie skupował wyłącznie po prawej i nie dawał zleceń kupna - dlatego można było nachapać się, gdy ktoś zniecierpliwiony sprzedał poniżej 19.
I tego samego dnia sprzedać najpóźniej na zamknięciu po 19.18.
To se ne vrati - więc mogę to już opisać. To co chciałem, sobie kupiłem, więcej kasy tu nie wrzucę. Ale przez póltora miesiąca można było kupic nieco ze srednią około 19.06.
A jaki będzie II kwartał tego roku... zapewne nie aż taki jak 2020 ale ważniejsze pytanie - ile będzie dywidendy.
A że wszystkie rekiny, szczupaki i inne ryby giełdowe - poza płotkami - omijają spółki ze stabilnym kursem - to i sytuacja taka jak widać.

Jedno pytanie - czy wiesz ile stanowisk ładowania TIRów było kilka lat temu a ile jest teraz?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KRVITAMIN 0,00% 9,68 2025-09-15 15:11:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.