Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty

Wlasnie cale pytanie polega na tym czy jest to koniec 3 [BTFD] czy C [STFS=sell the fuckin' spike]. Wkleilem wykres hg.f (miedz) tylko luzno powiazany z sp500, bo uwazam ze on pokazuje co sie dzieje glebiej na sp500, przynajmniej ostatnio. Idea jest ze jesli na hg.f skonczyl sie caly zygzak, to na sp500 tez sie on skonczyl. Jak dla mnie na hg.f zygzak sie skonczyl, ale nie jest to potwierdzone (55:45 prawd.)
Ty rozpisujesz sp500 i ja sie zgadzam, ze najwyrazniej te zakresy nie sa 5-tkami (choc tak wygladaja) i byl to ending diagonal (mozna to nazwac trojkatem http://farm4.static.flickr.com/3598/3447145957_7b0cfbc528_o.jpg), wiadomo 3(c) nie moze byc najkrotsza, wszystko jest w porzadku, to zostalo juz potwierdzone przez sranie ktore sie dokonalo, ED to jedyne wyjasnienie, po fakcie nawet wydaje sie takie oczywiste.
Problem jest typu: 4 czy nie 4 i na ta chwile nie wiem. Za "4" przemawialoby ze 1422 to nijaki opor/poziom, do tego wybory w USA, Ben itp, moze tez ten debiut facebooka (choc CNBC o tym napisalo - zly znak). Za tym ze to jest 1/A przemawia hg.f i wg mnie sentyment, mam wrazenie ze wszyscy oczekuja tego "ostatniego wybicia". Mysle ze DAX odbije sie w okolicach EMA200 i pojdzie do gory, dalej juz zalezy czy zalamie sie i wielka czarna swieca spadnie na dol (bessa) czy po tescie od gory odpali sie hossa.
Natomiast mam wiekszy poziom pewnosci ze korekta w USA jeszcze trwa, i poprawnie byloby gdyby odpalili jeszcze raz w gore, a potem nizej, moze to nietoperz, nie wiem co tam widzisz (XA=1422->1357?).
Aha korekty na dzien przed rozpoczeciem zwykle oglasza CNBC [ https://www.cnbc.com/id/46929928/April_Could_Shower_Your_Portfolio_With_Further_Gains ]

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KGHM 0,16% 189,65 2025-11-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.