Tylko kto to zrobi?
Poza tym jakie są realne szanse na odniesienie sukcesu w walce z Neucą (a tak naprawdę kilkoma osobami z zasobami finansowymi i prawnikami na etatach).
Jeżeli Neuca na oczach wszystkich omija prawo 1.przy skupie akcji i wycofaniu Prospera z giełdy --- oferując różne ceny za akcje (KNF nie widzi problemu!) 2.powtórnie skupuje akcje (tym razem karząc niepokornych akcjonariuszy i obniżając cenę na 7zł)
przez w pełni kontrolowany przez siebie podmiot aby (formalnie)nie przekroczyć progu i przez to unikając po raz kolejny unikając przymusowego wykupu wszystkich akcji z uczciwą ceną za akcje. Ja nie rozumiem co więcej trzeba..... przecież widać jaki jest cel.
Myślę, że udowodnienie działania na szkodę Prospera lub ewentualny stopniowy transfer pieniędzy z Prospera do Neuci to inna sprawa o wiele trudniejsza do udowodnienia (i to po fakcie). Jeżeli wszystko było zgodnie z "prawem" to w tym momencie już zarobili (ukradli) powiedzmy 50% czyli parę milionów zł. Są w komfortowej sytuacji i jeżeli będą się pilnować trudno będzie im coś udowodnić.
Jestem amatorem i jest to tylko moja opinia.
Radziłem się SII i uzyskałem odpowiedź: nie ma podstaw prawnych?? ----> smutne.
Pozdrawiam