Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,80 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: prośba o instrukcję

Żeby wziąć udział w przymusowym wykupie nie musisz pobierać fizycznie dokumentu akcji (odcinka zbiorowego). Tutaj masz podane informacje jeśli chodzi o przymusowy wykup.

http://famgk.pl/wp-content/uploads/2018/06/Informacja-w-sprawie-procedury-przymusowego-wykupu-akcji-FAM.pdf

Jeśli nie pobrałeś akcje wystarczy wypełnić wniosek/formularz. Swoją drogą nie mogę go teraz znaleźć na stronie FAMu, ale na pewno był. Musisz w nim podać swoje dane (jest napisane że dokładnie takie, jakie przesłało biuro maklerskie - w moim przypadku było to imię, nazwisko, adres, pesel), liczbę akcji i numer rachunku bankowego. No i oczywiście zgoda RODO na przetwarzanie danych w osobnym formularzu (na miejscu mi go wydrukowali, bo nie było wcześniej na stronie). Jeśli udasz się do spółki zapewne wydrukują Ci formularz i umożliwią jego wypełnienie.

Jeśli chciałbyś teraz fizycznie pobrać akcje, nie zdążyłbyś do 25 lipca zapisać się na przymusowy wykup (FAM ma tydzień na rozpatrzenie wniosku o wydanie dokumentu akcji).

Ja zgłosiłem swoje akcje do przymusowego wykupu, pieniądze już przyszły. Oczywiście swoją drogą pismo do prokuratury wysłałem.

Powodzenia!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FAM 0,00% 1,80 2018-02-19 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.