Podpisuję się, ale proponuję wysłać tę prośbę do spółki, jeśli tego nie zrobiłeś (na maila w zakładce kontakt lub "zapytaj eksperta" na stronie internetowej DGA. Z reguły odpowiedają. Ja wiele razy wysyłałem tego typu teksty i przeważnie dostawałem odpowiedzi. Przytoczę tu ostatni, to przecież żadna tajemnica:
Moje pytanie do spółki - 04.10.13:
Zakładam, że spólce zależy na wzroście kursu jej akcji.
W takim razie pytam - gdzie jest Wasz Dział Marketingu i sens podejmowanych działań.
Dlaczego nie ma skupu własnego w sytuacji spadku spowodowanego sytuacją R&C?
Czy przez tak długi czas naprawdę nie można znaleźć sensownej inwestycji, na przykład w firmę czy udziały w firmie produkującej urządzenia do czytania e-booków aby łatwiej je sprzedawać?
Jaki jest postęp w zatrudnianiu doradcy prezesa, o czym to pisaliście swego czasu?
Kurs się stacza a reakcji brak.
Odpowiedź - 07.10.13:
Szanowny Panie,
Uprzejmie informuję, że zgodnie z przepisami prawa Spółka jest zobowiązania do przestrzegania określonych zasad skupu akcji własnych. Głównie chodzi o zapisy dotyczące zakresu cenowego i wolumenu skupu akcji własnych, a więc Spółka nie ma dowolności w tym zakresie. Zasady te zostały w przypadku DGA zapisane w dokumencie pt. "Program Skupu Akcji Własnych" z dn. 28 listopada 2012 roku. Dokument ten opublikowaliśmy jako załącznik do Raportu bieżącego nt 12/2012 z dn. 28 listopada 2012 roku. Po drugie zestawienia transakcji publikowane są w raportach bieżących po otrzymaniu informacji z Domu Maklerskiego.
Informuję również, że Zarząd jak i Konsultanci DGA nieustannie badają podmioty lub projekty pod kątem potencjalnej inwestycji, istotnym elementem jest znalezienie podmiotu lub projektu, który wejdzie w synergię z już posiadanymi aktywami. Wiele czynników się składa na to, aby inwestycja została uznana za opłacalną - nie jest łatwo znaleźć przedsięwzięcie, które będzie spełniało wszystkie wymagane kryteria. Ponadto jak informowaliśmy - trwa reorganizacja spółek już będących w portfelu inwestycyjnym DGA.
Rozumiem, że pyta Pan o rekrutację na stanowisko Asystenta Prezesa Zarządu - otrzymaliśmy bardzo dużo ofert, spotkania rekrutacyjne jeszcze trwają.
Odnośnie Rady Nadzorczej DGA - faktem jest, że Członkowie RN DGA to znakomici eksperci, jednak również Zarząd DGA składa się z bardzo dobrych praktyków biznesu. Wszystkim zależy na sukcesie DGAi na wzroście kursu - ufamy że tak się stanie w relatywnie niedługim czasie.
Pozdrawiam
Lila Saoudi-Krzeszowiak
Specjalista ds. Marketingu i PR
Departament Inwestycji Kapitałowych, DGA S.A.