Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 236,00 zł , zmiana od tamtej pory: 25,67%

Re: Propozycja zmiany Regulaminu Konkursu MINI MAX - Zamykanie pozycji

Myślę , że można to uprościć.
moja propozycja jest następująca :

ZAMYKANIE  POZYCJI 
13. Otwartą pozycję trzeba zamknąć, aby otworzyć następną.
14. Zlecenie zamknięcia pozycji można złożyć w dowolnym czasie ( oczywiście z wyprzedzeniem w stosunku do notowań ).
15. Zlecenie zamknięcia pozycji ( w tym TP ) można 1 raz zmodyfikować ;  zlecenie zamknięcia pozycji ( TP ) MOŻNA ANULOWAĆ co jest równe wykorzystaniu 1 dostępnej modyfikacji dla zlecenia zamknięcia , jednocześnie Amiki oznaczy jakoś uczestnikowi pole TP ( np. kolorem ). 
16. Otwarta pozycja , która nie została zamknięta do końca miesiąca , będzie rozliczona po ostatnim kursie dla potrzeb podsumowania miesięcznego wyniku ( bez potrącania prowizji ) i automatycznie przeniesiona na następny miesiąc jako rozpoczęta transakcja nr 1 ( kurs otwarcia = kurs zamknięcia ostatniej sesji poprzedniego miesiąca ) . Każda otwarta pozycja zostanie ostatecznie zamknięta i rozliczona przy wygasaniu danej serii kontraktów . 
17. Wynik każdej transakcji pomniejszamy o 1 pkt ( prowizja ) .

Myślę , że w powyższym tekście zawarte są sugerowane zasady.

Pominęłam kwestię automatycznego rolowania pozycji z serii na nowa serię, ponieważ
jak napisałam wyżej - jestem temu przeciwna , bo :
- w realu nie ma takiej opcji , każdy robi to sam zamykając pozycję na serii bieżącej i otwierając na nowej
- gdybyśmy nawet chcieli wdrożyć taka możliwość - należałoby opracować cały regulamin rolowania serii
no bo jak to zrolować ? po jakim kursie ?
w ostatniej godzinie , czasem są ogromne skoki kursu zwłaszcza nowej serii ,
która też może różnic się bardzo na otwarciu w poniedziałek od zamknięcia w piątek.
Ogromne ryzyko dla uczestnika + możliwe trudności ze zgłoszeniem dyspozycji na forum w ostatniej godzinie.

Uważam , że tak jak to jest w realu - każdy powinien na nową serię przenieść się sam.
Niektórzy koledzy już to dzisiaj robili.

Co Wy na to ??!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 -0,81% 2 810,00 2025-09-05 17:04:58
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.