Witam serdecznie proponuję osobę która założyła wątek o spotkaniu aby była organizatorem musisz zrobić tak bo inaczej słabo to widzę.Ogólnie wszyscy cie popierają tylko mało komu będzie się chciało przyjechać na spotkanie.Zaufaj mojemu doświadczeniu i zrób tak.Ja w Porozumieniu Polcolorit byłem organizatorem a teraz planują strategie dla dobra wszystkich inni mądrzejsi konsultując z prawnikami ,dlatego musisz stać się organizatorem grupy
1. kup nowy starter /aby niepotrzebnie nie podawać swojego numeru prywatnego/ i obowiązkowo podaj go na różnych forach internetowych , założyć wątek np.ORGANIZUJEMY POROZUMIENIE nie sprzedawajcie akcji czekamy na was wysyłajcie sms z ilością akcji pod numer /czy coś w tym stylu/ nie każdy może wysłać prywatną wiadomość do ciebie jak niema konta założonego,więcej osób jest czytających odświeżaj wątek z podanym numerem telefonu aby stale był na początku i powiedz aby osoby popierające inicjatywę wysyłały smsy z ilością akcji /mogą też dzwonić / dopiero później spotkanie i wcale nie musi być ze wszystkimi tylko z tymi co mają wiedzę którą można wykorzystać o sytuacji w spółce ,argumenty do Sądu o niesprawiedliwej cenie ,,reszta tylko daje Nazwisko ,u Nas było beż żadnego spotkania telefonicznie wszystko ustalano ,swojego czasu 10 godzin dziennie rozmawiałem przez telefon, nawet drugi numer do Porozumienia kupiłem prawda jest po waszej stronie ,więc niema się czego obawiać, spotkania robi się regionalnie np kilka dużych miast wtedy z każdej grupy wybiera się osoby które mają największą wiedzę i one wtedy wspólnie się spotykają lub są w kontakcie telefonicznym i działają dla dobra ogółu,spotkanie które planujesz w Warszawie ma sens jeśli jesteś umówiony z kancelarią prawną /jednak uważam iż po spotkaniach lokalnych z każdego regionu parę najmądrzejszych osób powinno pojechać
Telefon musi być bo macie kontakt do tych osób, bo przecież już ze 100 osób wpisywało się na forum iż was popiera w wątku i jak teraz na szybko macie się z tymi osobami skontaktować ,chyba iż niektórym możecie wysłać prywatną wiadomość to tak należy zrobić.Jeszcze raz apeluję kup na szybko starter i daj numer a będą efekty aż się sami zdziwicie,bo wszyscy popierają tylko się zniechęcają iż nikt nie potrafi tego zorganizować
2.Już teraz należy skontaktować się z min 10 kancelariami prawnymi w tym z tymi co podałem ,wyślą wam ofertę obsługi prawnej i później jak się zjednoczycie wybierzecie jedną może dwie Dodam od siebie Kancelaria i tak nie zna tak jak wy sytuacji w spółce dlatego najważniejsza jest wiedza którą wy macie nawet jeśli ktoś ma mało akcji,prawnicy te argumenty które im podacie napiszą prawniczym językiem,Kancelarie proponują dwa warianty droższy bez prowizji za sukces i tańszy plus prowizja od nadwyżki ponad cenę przymusowego wykupu,sprawa będzie medialna a to dodatkowa reklama dla kancelarii
3.Składka wystarczy wam tylko 1 grosz od akcji /wiem co piszę/ możecie nawet zwolnić te osoby co mają mało akcji ze składki ,choć jak ktoś ma 1000 akcji to skladka 10 zł
4.W pozwie lepiej medialnie wygląda jak jest dużo osób łatwo pobijecie nasz rekord 95 osób /są z nami osoby po 300 akcji i jest Pan który ma 400tys/ dodatkowo ujawni się osoba która napisała do Parkietu ,gazety chętnie zrobią wam darmową reklamę i chętnie będą pisały
5.Proszę wszystkich aby nie sprzedawały tych akcji na GPW ,przecież przymusowy wykup będzie za miesiąc więc czekajcie wtedy dostaniecie 81 groszy i nic wy nie robicie nie musicie nigdzie chodzić nic podpisywać bo bez waszej zgody sami zabierają a na rachunku przeliczają gotówkę po cenie x nie mniej niż po 81 groszy /choć raczej parę groszy Wam dorzuci/ a wtedy możecie być przyjęci do pozwu nawet bez płacenia składki jeszcze raz proszę abyście nie sprzedawali tych akcji bo kupują to raczej słupy /osoby które nie będą szli do Sadu/ a wy chętnie byście poszli jak te osoby się zorganizują ale nie będziecie mogli bo sprzedaliście te akcje
6. Musicie pisać wszędzie o pkt 5 aby te osoby mogły przystąpić do pozwu, wszyscy was popierają tylko musicie na wszystkich forach to pisać iż aby nie sprzedawali bo mniej nie dostaną
7.Wracając do kancelarii prawnej nie musi być super znana ,ważniejszy jest dla was i musi być dobry /jeśli nie będzie was stać na dobrego to bierzecie takiego na jakiego Was stać ,biegłego rewidenta ,czy audytora ,czy księgowego ,kogoś kto się zna na tych cyferkach z raportów ,może ktoś z Państwa lub waszej rodziny ma znajomą taką osobę
8.Póżniej wybieracie grupę osoby co mają wiedzę na temat tego co działo się w firmie nawet jeśli mają mało akcji i one z prawnikami i rewidentem ustalają strategie konsultując z największymi płatnikami składek a pozostałe osoby nic nie robią tylko dają swoje nazwisko aby w przyszłości takich sytuacji nie było
9.Pomimo tego iż Solorz jest bardzo bogaty nie wiadomo na jaki Wysoki Sąd trafi może Sąd też miał kiedyś kupione akcje i gdyuby siebie postawił na waszym miejscu ,może dodatkowo być za wami nie każdy jest korupcjogenny choć i bez tego racja jest po Waszej stronie ,a jak nie pójdziecie do Sadu to dajemy przyzwolenie na takie zachowanie
10.Osobiście wyslałem @ do wszystkich Posłów i ich biur poselskich, dostrzegają problem ,Byliśmy w sejmie na posiedzeniu podkomisji ,zajmującej się tą problematyką dzięki Nam na szybko zmieniono tylko to iż aby wyrzucić z gpw na walnym należy to przegłosować większością 90 %, jednak więcej niemożna było zmienić gdyż wykraczało to poza nowelizację niby przy następnej mają o tym dyskutować obiecuję Wam iz z czasem zmienię te przepisy i do wyrzucenia z GPW ,czy do przymusowego wykupu będzie wezwanie po wycenie biegłego tyle mogę Wam obiecać ,choć Wam to nie pomoże.
11. proszę zwrócić uwagę poza GPW PRZYMUSOWY WYKUP JEST MOŻLIWY tylko PO WYCENIE BIEGŁEGO ,A na GPW UZNALI IŻ WYCENA BIEGŁEGO JEST NIEPOTRZEBNA GDYŻ NOTOWANIA ją zastępują ,co jest bzdurą i fikcją gdyż w wielu przypadkach kurs giełdowy nie odzwierciedla wartości firmy i jej perspektyw ,proszę również poczytać konstytucje tak mi prawnicy tłumaczyli z informacji prawnych dotyczy przymusowego wykupu do poczytania zgodnie z art 21 ust 2 Konstytucji wywłaszczenie może zostać dokonane tylko na cele publiczne i za słusznym odszkodowaniem Trybunał Konstytucyjny analizował to ale na gruncie k.s.h uznając to za dopuszczalne pod warunkiem zagwarantowania akcjonariuszom mniejszościowym odpowiedniej wyceny ich akcji sygn P25/02 OTK ZU 2005/6A/65 proszę tą sygnaturę odszukać w internecie i poczytać
Jak będziecie mieć pytania chętnie pomogę i podzielę się wiedzą którą posiadam.