Pisałem jedynie to co wynika z oficjalnych informacji przekazywanych przez spółkę. Mam wiele zastrzeżeń, ale jeśli będę mieć pytania to wiem do kogo się z nimi zwrócić. Mityczny Chińczyk, kimkolwiek jest, możliwe że jeszcze niejednokrotnie sięgnie po kasę akcjonariuszy Vedii. Pozostaje mieć nadzieję, że tak się nie stanie. Główny mniejszościowy ma 20% NDEL, chętnie dowiem się do kogo należy pozostałe 20% i być może takie pytanie padnie w kierunku spółki. Jak wartość mniejszości wzrosła przy ogromnym spadku wartości kapitałów własnych grupy, również jest na mojej liście. Nie tłumaczy tego ponoszenie kosztów NDEL przez spółkę dominującą, a jeśli piszesz, że w Vedii są koszty zarządzania NDEL, to są dwie opcje, albo to bzdura albo grupie brakuje pewnych kompetencji, bo takie sprawy załatwia się umową i rozliczaniem kosztów pomiędzy spółkami. Daj Jazzy spokój, nie chcę prowadzić publicznych ataków na Vedię. Ogólnie pozytywnie oceniam to co robią, mam jednak uzasadnione wątpliwości, czy interes dużych akcjonariuszy, zaangażowanych w zarządzanie spółką jest zbieżny z interesem mniejszościowych. Liczę na to, że chociaż tu się zgodzimy.