Umówmy się - milionerzy nie przesiadują na takich spółkach jak Road, więc gadanie o niskim zysku trochę mnie bawi. Ja tam patrzę żebym z danego pakietu miał zysk w przedziale 15-40% pod kółko. A ile to jest w wartościach bezwzględnych to już drugorzędna sprawa. Grunt to zarabiać nie tracić na inwestycji.
Każdy ma swoją strategię. Jak Ciebie nie urządza mniejszy regularny zysk, to nie kręć kółek tylko czekaj na swoje poziomy wyjścia - proste. Mnie średnio interesuje kto co robi i czy kurs nie osiągnie 10 zł - jeżeli tak się stanie, to najwidoczniej nie tylko ja kręcę tutaj kółka;)
Tutaj jest prosta sprawa, bo nie ma kompletnie nic do analizowania - grasz pod jedną grę, więc Twoja rola ogranicza się do ustawienia zlecenia kupna/sprzedaży, bo wiadomo że po każdym infie będzie chwilowy wzrost a potem stopniowy spadek. I tak aż do ostatnich miesięcy przed premierą i pojawienia się grywanej wersji w Internecie, bo wtedy samemu będzie można ocenić czy to gniot czy jednak z tej mąki będzie chleb.
Podobnie gram na OML. Też jak sprzedawałem po 2,8 to czytałem, ze już nie odkupię, a tutaj niespodzianka - nawet po 2,1 zł wpadło, chociaż gra wygląda świetnie. Z drugiej strony tych pakietów co brałem po 1,2 zł i oddawałem po 1,9 zł pewnie już nie odkupię. Ale wcześniej na poziomach 1,2-1,7 zł też sobie trochę pograłem.
To normalne w pewnym momencie części pakietów się nie uda już odkupić. Z drugiej strony zawsze gdzieś jest jakaś atrakcyjna przecena i okazja do przerzucenia środków. A w najgorszym rezultacie czeka się na grudniową optymalizację, bo wtedy zawsze są spadki:)