Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Prawda o IMMOEAST

Po pierwsze IMMO jest spółką developerską a branża tak jak wiemy odbiła się już od dna i może być tylko lepiej, nawet więcej niż lepiej. Na pewno zaś nie będzie już gorzej :)

Po drugie nic (nie ma złych prognoz firmy, złych wyników ani widma zapaści na rynku) genetycznie nie uzasadnia głębszych spadków. Jeśli więc spadki nastąpiły to uzasadnieniem może być tylko zwykła spekulacja (oczywiście trochę podsycana paniką szaraków którzy nie wiedzą co się naprawdę ze spółą dzieje) a co za tym idzie akcje dosyć szybko wrócą na górkę, bo spekulacyjnie nie da się obniżyć ich na stałe.

Po trzecie dla IMMO 19 to nie była żadna ostateczna górka bo jeśli popatrzymy na czas przed kryzysem (wartość ok 22) lub przed hossą (ok 25) to obecnie nawet 19 nie jest specjalnie wysokie (a duża część spółek wróciła już do stanu przed kryzysem).

Po czwarte WSZYSTKIE aktualne rekomendacje (w przeciwieństwie do większości spółek) są pozytywne a były wydawane na znacznie wyższym poziomie niż jest obecnie.

Po piąte wreszcie tak gwałtowne spadki (czym są silniejsze i bardziej bez genetycznej przyczyny ) WBREW RYNKOWI który rośnie oznaczają coraz bardziej prawdopodobne silne odbicie.

Reasumpcja:
Niedługo zacznie szybko rosnąć. Pytanie do ilu i co znaczy niedługo. Myślę że jakiś min tydzień a max miesiąc (w końcu po to się spuszcza kurs żeby trochę na niższym kupić a nie od razu puszczać go w górę). No i pytanie do ilu. Tu już bym 19 za miecha nie gwarantował bo to by było zbyt oczywiste dla szaraków i trudne to dokładnego zaprogramowania takie jednostajne wachnięcia 15-19. Ale może 17-18...

Sprzedawać nie warto ze stratą. Absolutnie. Lepiej potrzymać miecha i zobaczyć. I tak już znacznie nie spadnie a może znacznie wzrósnąć :)
więc nie dawać się !!!

Ps. ja kupiłem po 16.41 więc póki co mnie 16,80 nawet starczy i tyle będzie spokojnie już niedługo :PPP Acz liczę na 17-18 trochę później :)))

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IMMOEAST -14,49% 14,87 2010-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.