Dnia 2023-05-16 o godz. 10:42 ~foreverforeveren napisał(a):
> dołącze do dyskusji ; kazdy chyba wie, ze jestem fanem spolki, niemniej jednak nalezy sie przygotowac na słaby (wynikowo) drugi kwartał. Można powiedzieć, że to kwartał "roboczy" po to , aby kolejne jakoś wyszły dobrze.
> No i mamy więc pierwszy kwartal z wynikiem 1,2 mln ; drugi który bedzie w najlepszym wypadku pareset tys na plus. No i w ten sposob mamy przez pierwsze pol roku zarobione w porywach 1,5mln DOPIERO .
> Front Mission coś zarobi i to bedzie widac w 3 kwartale ale co dalej?
FM2 będzie widać w wyniku za Q2, bo to jednak pierwsze 2 tygodnie sprzedaży - zysk raportujesz do momentu dokonania zakupu (a przynajmniej tak nakazuje prawo), właśnie dlatego raport za dany kwartał jest publikowany z pewnym opóźnieniem, by zebrać i zwalidować wszystkie dane, faktura może być opłacona przez Nintendo później i nie ma to znaczenia.
Jeśli nie będzie przesunięcia ani ogłoszenia naprawdę konkretnego IP, a pomimo pudełek FM1, pierwszych 2 tyg FM2 + grosze od MD6 wynik za Q2 będzie gorszy niż Q1 to przyznaję że realna sytuacja jest znacząco gorsza niż nawet w negatywnym scenariuszu zakładałem, wywalam wszystkie akcje i nigdy więcej mnie tu nie zobaczycie, może nawet przeproszę Janka że nie doceniłem jego obserwacji ;)