Dnia 2018-10-05 o godz. 11:07 mul_roboczy napisał(a):
> Data była spółką przewidywalną i w samej branży nic się nie zmieniło. Przychody coraz większe marże na podobnym poziomie, ryzyko kursowe było zawsze. Dlatego ewidentnie widoczny jest wpływ "pozytywnego" zakończenia kontroli skarbowej na kurs spółki.
> Co do reszty masz zapewne rację. bo nie pamiętam ile na Krezusie dostali i czy w ogóle dostali karę za brak przekazania do wiadomości publicznej informacji o sprzedaży akcji, czy na Trakcji ktoś został pociągniety do odpowiedzialności za wykorzystanie informacji niejawnych w okresie zamknietym (sprawa była w KNF-ie). Podobnych "uników" i robienia drobnych jest sporo jednak jeśli nic się w tej sprawie nie będzie robić to nic się nie zmieni !
> Ja w związku z tym wszystkim redukuję finanse na koncie maklerskim o 2/3 bo nie lubie byc robiony w ciula.
mułek, myślisz logicznie, ale wychodzisz z fałszywej (a raczej katatymicznej) przesłanki: data, jak teraz, po raporcie okazało, nie była spółka przewidywalną, ale takie pozory stwarzała i nawet ja to łyknąłem po info, że kontrola skarbówki zakończyła się pozytywnie...
i za swój błąd w ocenie daty wtedy uznaję to, ze nie zwróciłem uwagi, iż po tym info nie wzrósł popyt, choć powinien i to mocno...
prezeska i zarząd albo coś tu zaniedbali, albo celowo wprowadzili akcjonariuszy w błąd, nie tylko drobnych...
nie wiem, co gorsze...