Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,34 zł , zmiana od tamtej pory: -0,15%

Re: Pozew o Schedule

Sam koncept ATS 2 mi się podoba, ale diabeł tkwi w szczegółach. Pomijam już to, ze nie zamierzam na Road siedzieć do premiery - nie ten kaliber gry jak np. Valor Mortis od OML gdzie widać potencjał na niespodziewany hit wynoszący spółkę na inne poziomy. Przy czym umówmy się OML jednak jest znane z gier wysokiej jakości - także technicznej. Tam mogę zostawić 1/3 akcji z czystym sumieniem licząc na świetną premierą.

A co do Schedule to żeby nie było ja osobiście zgadzam się z tym, że widać duże podobieństwa między tymi grami - tylko pytanie czy sąd uzna to za "inspirację" czy plagiat, bo to istotna różnica.

Inna kwestia to to, że kopia okazała się o niebo lepsza od oryginału. Wyobraź sobie że tak mogła wyglądać premiera DDS2 jakby MG nie chciało wymyślać koła na nowo. Nie wiem, ale ostatnio wiele studiów ma ten problem, że chcą ulepszać coś co zostało ocenione przez graczy jako świetne np. 11bit z Frostpunkiem 2. Tylko 11bit już poszedł po rozum do głowy i robią remaster jedynki - na pewno kupię na jakiejś promocji, bo w oryginał mam już z 200h przegrane, a z kolei do dwójki jakoś mnie ciągnie jak zobaczyłem gameplay.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOVIEGAMES -1,33% 13,32 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.