Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,41 zł , zmiana od tamtej pory: -64,54%

Re: ponoć ORP po wypłacie warte tylko 1,1 zł

:~Gorzelnik[31.61.138.*] informacja o przetargu na budowę fabryki jest ze strony internetowej Cormay, jutro termin składania ofert

123 dobrze że jesteś bo już czułam się samotnie, wiem że masz akcje Cormay, więc masz trochę inne spojrzenie na całość, ja mam tylko orphee

nie lubię Totala, a Płocica wydaje mi się tylko nieudolnym pionkiem, ale to są tylko moje i to bardzo subiektywne odczucia, z którymi nikt nie musi się zgadzać, wiem że większość inwestorów nie lubi Tuorów i uważam że mają do tego prawo, bo sobie na taką opinię zapracowali

ale dlaczego dziś Cormay tak spada, niby to uchwalenie emisji jest pozytywną informacją, a kurs spada

patrząc realnie sam Tuora nie ma za dużego wpływu na Cormay, myślę że przypisuje mu się więcej mocy niż ma w rzeczywistości i trochę za mocno demonizuje, tak naprawdę to co on może zrobić?, jedyne to co może to sobie pogadać, nie ma wpływu na zarządzanie, na decyzje funduszy, nawet nie był w stanie zmusić Płocicę do udzielenia odpowiedzi na pytania na walnym

obawiam się, że doszliśmy do momentu, że nikt nie wierzy że Płocicy się uda, nawet on sam chyba nie wierzy bo nie przedstawia jakichkolwiek planów rozwoju spółki, taka cisza wcale nie jest dobra i dobrze nie wróży

ja obawiam się najgorszego, że nieudolność zarządzania doprowadzi cormay na skraj bankructwa i dziś już nikt nie jest temu w stanie zapobiec, nawet pieniądze z nowej emisji, bo biznes jest źle ułożony, za mało przychodów za dużo kosztów,

jeżeli Cormay upadnie to co wtedy stanie się z orphee?

jedyne co mnie jeszcze tu trzyma, to przekonanie że znajdzie się jakiś duży strategiczny inwestor, który przejmie obie spółki, tylko pytanie jak bardzo jeszcze kurs musi spaść, aby dla takiego inwestora to stało się opłacalne

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.