:~Gorzelnik[31.61.138.*] informacja o przetargu na budowę fabryki jest ze strony internetowej Cormay, jutro termin składania ofert
123 dobrze że jesteś bo już czułam się samotnie, wiem że masz akcje Cormay, więc masz trochę inne spojrzenie na całość, ja mam tylko orphee
nie lubię Totala, a Płocica wydaje mi się tylko nieudolnym pionkiem, ale to są tylko moje i to bardzo subiektywne odczucia, z którymi nikt nie musi się zgadzać, wiem że większość inwestorów nie lubi Tuorów i uważam że mają do tego prawo, bo sobie na taką opinię zapracowali
ale dlaczego dziś Cormay tak spada, niby to uchwalenie emisji jest pozytywną informacją, a kurs spada
patrząc realnie sam Tuora nie ma za dużego wpływu na Cormay, myślę że przypisuje mu się więcej mocy niż ma w rzeczywistości i trochę za mocno demonizuje, tak naprawdę to co on może zrobić?, jedyne to co może to sobie pogadać, nie ma wpływu na zarządzanie, na decyzje funduszy, nawet nie był w stanie zmusić Płocicę do udzielenia odpowiedzi na pytania na walnym
obawiam się, że doszliśmy do momentu, że nikt nie wierzy że Płocicy się uda, nawet on sam chyba nie wierzy bo nie przedstawia jakichkolwiek planów rozwoju spółki, taka cisza wcale nie jest dobra i dobrze nie wróży
ja obawiam się najgorszego, że nieudolność zarządzania doprowadzi cormay na skraj bankructwa i dziś już nikt nie jest temu w stanie zapobiec, nawet pieniądze z nowej emisji, bo biznes jest źle ułożony, za mało przychodów za dużo kosztów,
jeżeli Cormay upadnie to co wtedy stanie się z orphee?
jedyne co mnie jeszcze tu trzyma, to przekonanie że znajdzie się jakiś duży strategiczny inwestor, który przejmie obie spółki, tylko pytanie jak bardzo jeszcze kurs musi spaść, aby dla takiego inwestora to stało się opłacalne