Dnia 2015-04-09 o godz. 05:48 ~inwestor napisał(a):
> CRM musi spaść, bo nikt poza TOTALem nie kupi tych akcji. więc logiczne, że będą podbitki i zasypywanie rynku, żeby mieć za co objąć akcje nowej emisji. a że desperacja duża i emisja niemała, to rynek może spaść poniżej nominału, a nowa emisja po nominale i będą mieli dużo szczęścia jak to wszystko zostanie objęte.
> ad. ORP, tuora dalej próbuje zrobić na rynku strach. Paradoksalnie dla CRM to szansa. jedyne docelowe rozwiązanie to fuzja CRM i ORP tylko, że panowie w totalu to kompletni amatorzy i jak powiedziałaś "ciepłe kluchy".
>
to co Total robi z kursem CRM jest dla mnie dziwne i niezrozumiałe, ale ja się na tym po prostu nie znam, może to tak jest że zawsze znajdzie się tłum ludzi wierzących że są lepsi od innych i przewidzą posunięcia spekulacyjne Łapy, wolność tracenia własnych pieniędzy jest niezbywalnym prawem
mnie przeraża nieudolność zarządzania i brak realistycznej oceny możliwości funkcjonowania spółki na rynku, czemu nie znaleźli kogoś z branży, kogoś kto rozumie jak działa taki rynek i to w perspektywie międzynarodowej,
wzieli kolesia w głębokiej depresji, który boi sie własnego cienia, a pytania od inwestorów śnią w się w sennych koszmarach, podobnie jak przyszłe tytuły prasowe z jego nazwiskiem i klapą roku
boje się, że narobią nieodwracalnych szkód
a o fuzji CRM z OPR zapomnij, aby połączyć spółki musieliby zrezygnować z działalności poprzez szwajcarię, szybciej zdejmą ORP z giełdy, fuzja prawnie i organizacyjnie jest za droga i za bardzo skomplikowana, bardziej realistyczny jest transfer aktywów z ORP do CRM niż fuzja, po za tym jak w czerwcu Total zda sobie sprawę, ze nie jest w stanie biznesowo pociągnąć Cormay, to jedyną drogą uratowania rentowności funduszu będzie dobrze sprzedać akcje, wtedy po prostu sprzedadzą komuś Orphee bez obciążania jej upadającym Cormay