Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,06 zł , zmiana od tamtej pory: 0,66%

Re: pomyślmy bez emocji

A mnie najbardziej wkurzyły te kwestie:
1. inwestycja i wyjście z saule - miała być perełka, wielki szum i nagle brak porozumienia między CIszewskim i resztą załogi i wyjście z inwestycji,
2. na konferencji wall street 26 r. Ciszewski mowił, że jeszcze dają sobie czas z osiągnięciem 3mld aktywów w kontekście planowanego sukcesu Ongeno. W przypadku gdyby okazało się, że nie osiągną założonego celu do końca 2022 r. mieli o tym poinformować rynek .Po pierwsze już wtedy było wiadomo, że im się to nie uda w tym terminie, a po drugie żadnej informacji o fiasku tego planu nie pamiętam ( może mi uciekło ). W trakcie tego samego wystąpienia Jedynak mówił, że muszą poczekać na wyniki eksperymentu Ongeno i dopiero po dobrych wynikach będą komercjalizować. I zaraz Ciszewski w rozmowie z dziennikarzami mówi, że nie muszą czekać na wyniki, tyko już równolegle z eksperymentem będą komercjalizować. I na dodatek ostatnio w wywiadzie Kurylak powiedział, że przeszczepy w ramach eksperymentu będą wykonane, jak dokończą własny bank tkanek - ten sam, który miał być skończony ok. rok temu. A wg ostatniego info z Ongeno, które otrzymałem wyniki będą w połowie przyszłego roku. Ostatni raport jrh - przeszczepy w IV kwartale 2023 albo I kw 2024 r.
3. w porównaniu do tempa przejścia na rynek główny przez clc, tempo jrh jest co najmniej zastanawiające.
ps. mam akcje, ale do euforii mi daleko

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JRH -1,29% 6,10 2025-11-14 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.