Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  42,60 zł , zmiana od tamtej pory: 36,15%

Re: podwojenie zasiegu ?

Tak Transpolonia była kupiona pod wysoka wartość ksiegową Grahama czyli likwidacyjną do przetrzymania kasy gdyż obawiałem sie spadków na szerokim rynku łącznie z PZU jednak banki go trzymają i kurs nie robi korekty Ostatni raport Transpolonii jednak nie powalił nie chodzi o zyski bo spodziwałem sie zysku a był odpis na sprzedane aktywa OTP w 1q ale o to że w poprzednim raporcie mieli   105 mln kasy minus zadłużenie dawało  80 mln czystej gotówki teraz w kasie  po raporcie 2q 78 mln minus zadłużenie  60 mln daje  ale tylko 21 mln    i wartośc likwidacyjna spadła z 4 ,65 do 2,37 Dwa spodziwałem sie wiekszego przejęcia w Belgii a nie za 1mln Euro więć na pewien czas zawieszona inwestycja bo spodziewam się jeszce raz korekty przed odpałem w 2022 rokun ale technicznie formacja spodka jest formowana tylko tam czasookres może być dluszy niż 2 lata zasieg widomy formacji ale technicznie coś ugrzęzło bo oscylator AO daje fałszywe sygnały zaczął skakać skacze raz zielony raz czerwony   tak robi tylko w 4 fali  lub w C   obawiam sie że to jednak jakaś 4 fala i technicznie bujnie kurs pomimo kupowania przez fundusz niewiele rusza a po podejściu do 4,25 może znowu spaść do 3,5 to AO musi zejść do zera i kurs  wtedy pójdzie do 8 zł Miało byc PZU wyszedł Atal który dynamicznie zwieksza sprzedaż i oferuje przy obecnym kursie 12% dywidendę w 2022 roku bo obecnie ksieguje zyski ze sprzedazy w 2019 roku a sprzedawane teraz lokale są juz do przekażań na 2023 rok a wiec znane są juz zyski za 2022 dlatego prezes zapowiada 5,5 zł dywidendy w 2023 roku .
Bardziej inwestuję zeby nie stracić niz dużo zyskać .ale czasami jak pech coś nie pójdzie lub pójdzie za bardzo w górę co zmniejsza atrakcyjność inwestycji to musze zmienić . Taki los ze ciąglę jednak zle pywam po tych falach elotta .

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ATAL 0,35% 58,00 2025-10-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.