Reznor, o Torpolu vs, Trakcja już gadaliśmy na wiosnę :). Masz racę, Torpol ma lepszą sytuację finansową. Ale mnie nie o to chodzi (!) Mnie chodzi o ostrą spekulację na śmieciu dużym wolumenem, który pozwoli zawinąć się w każdym momencie.
Co do Columbusa, to z kolei wziąłem głównie ze względu na fundamenty. Columbus w długim okresie jest w trendzie wzrostowym, ale w średnim w spadkowym. Trzeba uważać na strefę 60-64. Tam się może uruchomić duża podaż.
Co do indeksów to siedzę w L, od zeszłego tygodnia, i jak zamknę tak jak planuję - to zniknę z forex i sobie odpocznę.
Jestem tam teraz mocno zlewarowany i większością kapitału.
Co do Pccexol - to technicznie zdania nie mieniam z zeszłego tygodnia, fundamentów nie śledzę na bieżąco.
Natomiast Ciech, zachowuje się modelowo i pięknie. Duży wolumen trzeci dzień z rządu, RGR na dziennym z zasięgiem 31.5.
Do tego BOŚ go wycenił na 34. Myślę sobie, że do końca roku powinni podać info o tych buybackach jeśli w ogóle to jeszcze planują. Tam technicznie wszystko się zgadza. Prezes brał po 29.90(średnio) - no ciekawy jestem jak to rozegrają z komunikatami....