Jak nie osiągną EBITDY na poziomie 17mln to maksymalnie program motywacyjny będzie mógł wynieś 25% z 55k warantów (czynniki jakościowe). Na ten moment się raczej nie zanosi (EBITDA po 3 kwartałach 12,3 - a w 4Q23 była coś koło 1 mln) - chyba że 4Q23 będzie najlepszym kwartałem w historii i zrobią EBITDA przynajmniej 4,7 mln :) tak różowych okularów to nawet ja nie mam :)
A co do samych wyników - drugi w historii co do przychodów kwartał (rok do roku lekka poprawa, kwartał do kwartału wiadomo słabiej, bo 2Q23 był najlepszy w historii) - przyczyna tego jest znana i wina nie leży po stronie spółki (nie wydali na samochody, wódę lub koks) tylko dalej rozpędzali swoje moce produkcyjne, a Hollywood włączył pauze na kilka miesięcy.
Aczkolwiek usługi obce w 3q to 54,4% do przychodów vs 2q 55,46% do przychodów, czyli na niższym procencie, czyli na tym poziomie mają mega elastyczność - a to dobrze świadczy o modelu biznesowym.
Nie ma fajerwerków, ale karawana jedziecie do przodu, i jak zawsze od czasu do czasu ktoś ich obszczeka :)
Tak na marginesie w 3Q zbankrutował ich konkurent ze Szwecji - Goodbye Kansas - czyli mamy pewne porównanie -> jedna spółka z branży z bankrutowała, a druga miała jeden z lepszych kwartałów w historii (choć nie najlepszy). Ten GBK był notowany na giełdzie w Szwecji więc można sobie o nim poczytać :) -> Goodbye Kansas Group AB STO: GBK