'' Teraz nie ma takiego paliwa na taki odpał.''
@nowy, a widzisz, czasem można skorzystać z podpowiedzi dłuższego stażem:
otóż polecam popatrzeć na wykres za ostatnie 3 lata
platige przed wielkim odpałem było zbierane, walor był mniej płynny, dziś mamy większy ff
patrząc na wykres z okresu 1 połowy 2017 do sławnych 80 zeta, widać,może ze 2 sesje z większymi obrotami
rosnąc pli nie wyróżniało się obrotami, a największy wolumen był 17 maja 2017: przy cenie 55 zł, było to 39676 akcji!
potem do szczytu, może dwie sesje się wyróżniły 6-8k
a tak poza tym nic szczególnego
śmiem twierdzić, że dziś większa kasa się interesuje tym walorem niż wtedy
wtedy więcej akcji było trzymanych, w końcu mieliśmy stały wzrostowy trend o silnym motywie i ładnym wykresie
może to wszystko zrobił jeden, czy dwóch inwestorów?
podobnie było z tym najbardziej bolesnym spadkiem, dwóch moich znajomych nie wytrzymało i spuściło kilkoma tys kurs o dyszkę!
cena z płynność...wcześniej do spadku przyczynił się pan k, który już nie pracuje w spółce, puszczając w rynek swój pakiet
i mieliśmy też ok 10 zeta spadku, gdzieś 40-30 zł...pewnie jak sytuację finansową w pli mielibyśmy taką jak dziś, to sprzedający 2 razy by się zastanowił?
cóż zrobić? łatwo stracić zaufanie, trudno je odbudowywać i coś takiego dziś mamy
jednak od początku roku można obserwować stopniowe odzyskiwanie zaufania, nowy zarząd najpierw wyczyscił sobie przedpole z nieswoich decyzji, a potem się wykazał dobrymi raportami
oczywiście, zapewne niektórzy 2 ostatnie świetne raporty widzą jako jakiś incydent, ci co sprzedali wyżej może czekają na kolejnego njusa, kto wie? tutaj, na takiej spółce, njusów powinno być dużo, bo dużo się dzieje w jej działalności
tak naprawdę, jest grupa fanów tej spółki i albo trzymają, albo ciągle coś kombinują na papierze, a inni pojawia się wraz z coraz większą popularnością...już pojawia się nadspodziewanie dużo fajnych tekstów w sieci
zresztą, ok pół roku przed szczytem w 2017 ś wolumen na sesję to ok 1400 akcji, dziś od dołka jest prawie identycznie, możecie sprawdzić , polecam bankiera:
https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=PLATIGE
@reagger
czemu, jesteście tacy ciekawi średniej i ilości akcji?
czy, ma to jakieś znaczenie, jak wymieniamy się na bieżąco poglądami?
a, chyba o to własnie chodzi?
o takie, jedno miejsce z kompendium wiedzy o danej spółce
ps> dopiero jakbym pisał i się chwalił, kupiłem ...sprzedałem, zarobiłem, at, brać...sypcie etc, to byłoby naganianie, a tak zawsze można zapytać, czy rozwiać wątpliwości, bo nie wydaje mi się, aby każdy wszystko wiedział?