@nowy:
''@fanpli
Dziecinada powiadasz?
A pouczanie innych forumowiczów jak mają grać i że granie pod wyniki to zła strategia to jak nazwać?
Dla twojej wiedzy: odkupiłem swój pakiet 1000 akcji. Nie udało się tak jak planowałem poniżej 24zł ale wyszło i tak poniżej 25żł średnio.
Tak więc zwiększyłem swój stan do 2109 z 2000 akcji przed wynikami.
Wiem że jestem leszcz bo ty dokupujesz po 1000 papiera i to za żywa gotówkę bez żadnych ruchów.
Sprawdziłem od kiedy mniej więcej jesteś na forum i jestem prawie pewien że twoja średnia jest grubo ponad 35-40zł.
Więc proszę cię dziel się z nami informacjami jeśli takie posiadasz natomiast oceny czy te informacje są dobre czy nie czy warto trzymać akcje czy pograć nimi zostaw każdemu z osobna.''
hehhe, nowy nie baw się w detektywa, bo nie warto i wyciągasz mylne wnioski!
po pierwsze, można sobie zmienić ip i pisywać pod innymi nickami
po drugie, na forum bankiera pojawiłem się dość późno, wcześniej nie warto było, dyskusja na dużo wyższym poziomie była na forum parkietu
niestety, od roku, od czasu gwałtownego załamania się kursu, tamto miejsce umarło, szkoda
tak więc, twoje tezy, to kompletne wróżenie z fusów!
jednak>>>>>>>>>>>>>>>>>
gratuluję, instynktu spekulanta i zwiększanie stanu posiadania akcji, brawo: tym razem się udało, jak będzie następnym?
teraz zaspokoję twoja ciekawość:
na gpw mój staż to ok 20 lat, z przerwami... faktem jest, że złotych butów się nie dorobiłem
ale, pewne sukcesy finansowe plus doświadczenie i owszem
nikomu, nawet wrogowi, nie życzę okresu na rynku na literę ''b''
a, z takiego pisania, że jestem zarobiony i ile?
już dawno wyrosłem, aby to zweryfikować, to trzeba byłoby szczegółowe skany zleceń wstawiać na forach lub emailowo
to, nie dla mnie, zresztą nie interesuje mnie: kto ile zarobił, a kto ile stracił?
szukasz spekulowania na tak słabo płynnej spółce? ok, próbuj
nowy...czemu onico się nie interesowałeś w ostatnich 2 tygodniach?
20 zł----> 3 zł
3zł-------> 6 zł
6zł--------> 4 zł
4zł--------> 10 zł!
10zł-----------> 5 zł.....
trzeba mieć jaja, tam się może człowiek dopiero sprawdzić
ale, wracajmy do meritum:
akcje platige mam od końcówki 2016, kupowałem i poniżej 20 zeta, i powyżej 30 i po 50...dużo tych ruchów było...sprzedawania też
bawiłem się tak jak ty, albo część trzymałem, a częścią spekulowałem, albo w niektórych okresach robiłem to całością
miałem akcje jak doszły do 80 zeta wyżej
co, było potem?
hehhe, różne rzeczy, szkoda czasu na pisanie szczegółów...
w sumie średnią mam całkiem ok
zmęczyło mnie jednak, to ciągłe czuwanie kiedy we/wy/we/wy?
tym bardziej, że at w ogóle tu jest nieprzydatna, no może w dłuższych okresach?
narzekałem na płynność, heheh, dziś śr za ostatnie miesiące ,to coś ok 1500 sztuk na sesję,
jak zaczynałem się bawić tymi papierami, to śr nie przekraczała 500 sztuk, a niektóre sesje?
ech, kilka/kilkadziesiąt sztuk
____________>>> nowy, zamiast coś mi wytykać, raczej naucz się więcej pokory, na pewno na tym skorzystasz
wiedza, to podstawowa sprawa i ważne, że dziś wiemy o platige sporo więcej niż kiedyś
ważne też, że męczący trend spadkowy trwający 2 lata:
https://stooq.pl/q/?s=pli&c=5y&t=l&a=lg&b=0
tak ładnie został przełamany, teraz zaś można liczyć na trend wzrostowy oparty na fundamentach
obecnie spekulować, moim zdaniem,niezbyt się nie opłaca, a jak ktoś umie to proszę, niech próbuje, ale jako lekcję polecam spojrzeć na wykres cdr:
https://stooq.pl/q/?s=cdr
nowy, czy jakbyś wszedł w cdr po 15 zeta i zarobił 200% i sprzedał po ok 60 zeta, odkupiłbyś znowu?
tak? jak? jaki limit?
a, może 100 zeta? dużo wyżej niż wyszedłeś?
ech, strasznie to wymagające, czy wstyd się przyznać, że emocje nie pozwalają na siedzenie na walorze długoterminowo?
oczywiście, jaki termin wybrać to jest pytanie?
siedzenie 3 lata np na pli, doprowadziłoby np do pkt wyjścia, ale już dłuższy termin?
może, da sowicie zarobić?
jednak, faktyczna ocenę umiejętności i portfela powinno się dokonywać po spieniężeniu i zakończeniu inwestowania
czemu?
bo, gra cały czas trwa!
i jutro, i za tydzień, za miesiąc i rok...
zasadniczo, to giełda bardzo zmienia ludzi, moim zdaniem: w tę gorszą stronę....