I masz rację. Ja prognozuje, że poniżej 108 nie spadnie ale to jest i tak najdolniejsza granica spadku-wiadomo dlaczego, tak w świetle kalkulowania opłacalności dla kwoty dywidendy i odcięcia. Moim skromnym zdaniem sprzedaż poniżej świadczyłaby o błędzie akcjonariuszy za wyjątkiem tych, którzy widzą inną realną szansę na rynku względnie mają potrzebę sfinansowania innych swoich niezbędnych wydatków. Nie wszystkim się to spodoba, jak zauważyłem ale jeszcze raz twierdzę ,że niezależnie od systematyczności dobrych wyników, wypłat krańcowych dywidend/wyczerpujących zysk/ jest tam współpraca,przejrzystość działania a nade wszystko niezły zarząd. O tym zielonego pojęcia nie ma Rynek w szerokim znaczeniu tego słowa dlatego mamy kłopot z kursem ponieważ spółka oszczędza na PR a jedyne co robi w tym względzie to publikuje prognozy. Nadto mamy 50-lecie Nowity, czterdziestoprocentowy progres 2q wyników w stosunku do 1 q i wszystko wskazuje, że ten rok będziemy jednak świętować. Oby.. Jak ktoś chce, to sobie łapkę mogę sam dać w dół..