Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,76 zł , zmiana od tamtej pory: 206,68%

Re: Piekny raport

Dnia 2021-08-30 o godz. 19:17 ~SergioLeone napisał(a):
> Buahahaha Max zweryfikowal swoje poglady. No a miales trzymac do konca zycia. Buahahahaha

Szanowny Sergio, jeśl inie rozumiesz co to znaczy "zweryfikować" to zapytaj się pani wychowawczyni na przerwie pomiędzy lekcjami. Jeśli masz trudności ze zrozumieniem słowa pisanego to poproś kogoś dorosłego aby Ci to jakoś wytłumaczył.

Daruj więc sobie te infantylne "buhahahahy" bo może się okazać za jakiś czas, że odkupie od Ciebie akcje Dadelo jak już stracisz cierpliwość i na forum zaczną pisać, że to gniot.... Co się stanie w przeciągu roku i najbliższych miesięcy tego nie wiem... może być trend boczny i jedna wielka nuda, zniecierpliwienie. Mogą też być wzrosty, czego sobie i Wam życzę. Ja na tą spółkę z pewnością wróce i mam nadzieję, że zrobię to z jeszcze większą kasą. Ja podjąłem ryzyko i póki co poruszam się po bezpiecznych papierach, a jak Onde zaliczy wtopę to możesz sie ze mnie śmiać do woli.

Jak się tytuacja uspokoi i będzie można spokojnie prowadzić ten biznes to wracam na papier bo uważam, że zdobędą zakładane wcześniej udziały w rynku tylko z pewnym poślizgiem czasowym. Ostatnio czytałem, że nawet Ikea ma problemy z towarem, reklamacjami i narzekaniami klientów i zdecydowali o kupnie własnych kontenerów i zdecydowali się na wyczarterowanie statków. Tak więc jest sporo problemów i to w każdej branży. Osobisie mam nadzieję, że wkrótce powieje "dobry wiatr"...

Aktualnie jest tak:
Podsumowanie konferencji inwestorskiej na GPW Innovation Day.
  1. Wysoka efektywność logistyki i obsługi przed- i posprzedażowej;
  2. Głównym udziałowcem jest Oponeo (w ’19 Oponeo przejęło pełną kontrolę);
  3. W ’20 spółka miała 1% udziału w rynku rowerowym, w ’25 ma posiadać 5% udziałów;
  4. Rynek w Polsce jest wart ok. 4 mld PLN;
  5. Sprzyjające trendy rynkowe: rozwój e-commerce, trendy prozdrowotne, rozwój infrastruktury rowerowej, wzrost sprzedaży droższych rowerów;
  6. W 1Q’21 grupa posiadała 18,5 tys. SKU i obsłużyła 71 tys. zamówień; średnia wartość koszyka wyniosła 317 PLN;
  7. Obecny popyt jest znacznie większy niż podaż;
  8. Q&A:
Bike24 – informacje w prospekcie podmiotu są lakoniczne; Bike24 ma znacznie większą skalę biznesu niż Dadelo; wartość sprzedaży to ok. 200 mln EUR; oferta obejmuje też produkty dla biegaczy i pływaków; w Niemczech jest dużo podmiotów o podobnej skali i profilu działalności;"
https://www.fxmag.pl/artykul/notowania-gieldowe-warszawska-gielda-pokazuje-sile-akcje-jsw-tauron-i-allegro-przewodza-wzrostom 

Do niedawna było jeszcze tak"
"„Chcielibyśmy rosnąć podobnie jak nasz główny akcjonariusz spółka Oponeo kiedy rozpoczynała działalność. Oczekujemy wysokiego kilkudziesięcioprocentowego wzrostu przychodów w 2021 i w 2022 roku” – powiedział prezes podczas wideokonferencji prasowej.
Dodał, że celem strategicznym spółki jest wzrost udziału w rynku rowerów, akcesoriów, części i ubrań rowerowych do poziomu 10% w perspektywie 3-5 lat. Obecnie Dadelo szacuje swój udział w rynku, który jest bardzo rozdrobniony, na poziomie około 1,5%
https://inwestycje.pl/gielda/dadelo-oczekuje-kilkudziesiecioprocentowych-wzrostow-przychodow-w-latach-2021-i-2022/ 

Inne cytaty z wywiadu:
"Jest miejsce dla wielu graczy?
- Pomaga bycie pierwszym. Ważne, żeby klient pierwszy raz został dobrze obsłużony. Inwestycje w doświadczenia klienta wracają: Po co szukać czegoś nowego, jeśli było wszystko tak jak powinno. Pamiętajmy, że Amazon wszedłby na początek w te produkty, które będą dla niego najbardziej rentowne. Do opon i rowerów to daleka droga. To czas, żeby nasza firma była już duża i stabilna, na wypromowanie własnej marki, na budowę relacji z klientami. Daleki jestem od histeryzowania, bo Amazon... Polska jest dużym krajem. Rynek jest ogromny, jest wart co najmniej 4 mld zł. Jeśli osiągniemy te 10 proc. udziałów, a coraz częściej myślimy już o 15 czy nawet 20 proc., to będzie bardzo dużo."

"...Z Oponeo było trudniej, dużo trudniej, ale spółka dowiozła wyniki i dzisiaj radzi sobie na rynku bardzo dobrze. Przychody zwiększyły się 20x od wejścia na giełdę. Jest mi łatwiej teraz przekonać inwestorów, że wiemy, co robimy.
- Będzie łatwo dociągnąć przychody do założeń wzrostu, które pokazujemy dzisiaj. Będę spać spokojnie - nie martwię się o ten aspekt. Chciałbym mieć inwestorów świadomych, którzy - tak jak ja - widzą w Dadelo inwestycję długoterminową. Jak Oponeo wchodziło na GPW, ceny akcji były sprzedawane po 8 zł. Spółka miała wtedy 30 mln przychodów. Wskaźnik cena/zysk był w okolicach 100. Później doszedł nawet do 200. Dzisiaj akcje kosztują 33 zł, a spółka z 13 lat swojej giełdowej historii - przez 11 lat wypłacała dywidendy."

Dodam od siebie, ze wywiad był w grudniu, a ja w lutym kupiłem również Oponeo po 41 zł, a dzisiajszy kurs to 62 zł i zainkasowałem jeszcze dywidendę - wszystko ma swój czas Oponeo i w iele innych spółek też się dlugo kisiło.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DADELO 0,66% 60,60 2025-11-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.