Dnia 2025-03-14 o godz. 21:46 ~Hak napisał(a):
> To lepiej mieć phr niż zremb?
Ja mam to i to. Jak będzie rósł PHR, ZREMB też będzie. Jak ZREMB otworzy po badaniach nowy kierunek działalności - będzie rósł dodatkowo.
Do Jarek84 - to nie mój wpis, o którym piszesz.
Co do Dąbrowskiego - za facetem stoi nie tylko Akademia Obrony Narodowej, czy prezesura w PGZ. Masz Bumar, Kraśnik, Łucznik. Agencję Rozwoju Przemysłu. Agencję Mienia Wojskowego. A i to nie wszystko.
W Europie nagle za sprawą Trumpa pojawiło się hasło " Zbrójmy się, i najlepiej zbrójmy się z pominięciem zakupów w USA"
Z kim ktokolwiek ma robić interesy w bogatej, ale słabo uzbrojonej Europie, jak nie z facetem z Polski, który to kraj nawet Trump przedstawia jako wzór do naśladowania pod względem wydatków na uzbrojenie? Dąbrowskiemu będzie łatwo wejść w niemal każde konsorcjum nastawione na realizację dowolnego projektu. Zawsze znajdzie polską firmę pasującą do nawet najbardziej wymyślnej układanki z firm europejskich. W czasach wstrętu do wydatków na zbrojenia to by było bez znaczenia. Ale teraz, gdy kraje Europy będą się próbowały ścigać na zbrojenie, a rządy uspokoić obywateli zapewnieniami, że się "zbroimy na potęgę", taki facet jak Dąbrowski na czele firmy to ogromny kapitał.