Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,00 zł , zmiana od tamtej pory: 4,50%

Re: Permafrost jest moc

To na korzyść spółki, jest mega niedoszacowana, kurs szoruje, wycena 12 baniek a spółka ma w ciągu pół roku wydać dwie gry, ciekawe co zarabia Frogg ale prezes mówi o 11 gracz, 20% z Permafrost, pisali o 1. Mln euro budżetu, zapowiada się super, udział w nowej spółce od symulatorów. Powinna byc warta 30 mln. Z drugiej strony po co podbijać cenę, skoro nie planuje jej sprzedać. Ja czekam jak zacznie zarabiać, jezeli spółka zarabia 5,10,50 mln zysku to oczywiste jest, że jest dobrze wyceniana. Sztuczne podbijanie pod obietnice a potem uwalanie kursu to normalka. Ja jestem zdania, że stabilny akcjonariat posiadający pewnie z 70% akcji na rynku wie na co czeka. Nikt nie sprzedaje, co prawda nikt też nie kupuje ale kupowanie no. 28 akcji nie ma sensu, no chyba, że chcesz 1000szt to podbijesz kurs o 30% a to tylko 4,5 tyś zł. Akcjonariat jest zapakowany, teraz trzeba tylko impulsu w postaci wyjątkowo dobrych wyników ale to niestety nie w tym roku. Ale kolejny zapowiada się imponująco.
Kupujcie, nie sprzedawajcie, w obrocie jest 1,65mln akcji, skoro ja mam 2% tej wartości to nie wierze, że nie ma takich innych. Wyobraża sobie scenariusz 200k aztecs w miesiąc, 100 to zwrot dla 663, 100 sprzedane po 50 netto to 2,5 mln i longseller, Rally trafia w gust, zwrot po 72h, 100k w miesiąc, 50 netto to 5mln i longseller, Permafrost sprzedaje się w 1 mln do końca 2025 kopii powiedzmy po 100netto to 20mln. Spółka po 2025 wypłaca 5zl dywidendy. Tak to widzę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
P2CHILL -1,88% 4,18 2025-10-09 15:23:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.