Co do wezwania to sie zgadzamy,nie wierzę w żadne wezwanie.Było by to czystym skur....
..stwem bo dali emisje akcji wcześniej i zrobili skup akcji własnych celem umożenia.
Wezwanie nie miało by celu teraz.
Co do blokowania akcji i celowym zanizaniu akcji w ostatnich czasach: to prwda,że ktos to zwalił i ma w tym jakis cel.Moim zdaniem stoi za tym osoba Romusia K. Nie chcę tutaj nic sugerować ani nikomu nic wmawiać,ale od samego poczatku mam takie wrazenie jakby za spadkami stał Romus. Poprzez spółki zalezne chciał miec i Ferruma by dołozyc do Alchemii.Romus od dawien dawna zaintereowany był Hutami i Ferrum tez,czego dowodem jest to,ze ma akcje.Kiedys napisał(bodajze X lub XI 2007r) ze zainteresowany jest powiekszaniem stanu akcji.Wczesniej faktycznie roponował odkup po cenie nawet 50zł z rynku ,ale sie nie zgodzili(mowa była o Nystalu).Return zawsze był powiązany z Romkiem i Pan B.tez.Ostatnio zebrał sporo z rynku akcji.
Co do wielkości akcji wywalanych to tu sie nie zgodzę.Sytuacja na rynku była zła i pewna ilosc akcji Romuś poprzez spółke zależną wpuscił w rynek i stąd moim zdaniem spadki.
widocznie uznał,że skupi po nizszej cenie a i wpłynie może na Nystala. My nadal nie wiemy ile Nystal ma akcji.Return był i jest powiązany z Romkiem-zgodzisz sie ze mną?
Nie wierze by ludzie wywalali ci,co brali PP -nie wierzę.Jakaś garstka napewno,która w popłochu wywala bo spadki na giełdzie itp.Ich nie liczymy.
Moim zdaniem to dobrze zaplanowana strategia i jestem przekonany,ze za tymi spadkami stoi Return.Romek w moim odczuciu nie poddał się co do Ferrum.
pamietajmy,że bessa sie skończy a rury są potrzebne pod budowy i Euro 2012.
Dodatkowo Return kupił sporo akcji powyżej 30zł i objał PP.Akcji jest więcej.
Wpuscili w rynek troche akcji i tyle.Ludzie przekonani że jest zapora na S boją sie kupować.
Teraz "edward'nie ma dużych ilości ukrytych.Gdyby ludzie przejzeli na oczy i uswiadomili sobie,ze wiecznie spadac nie moze oraz zabrali by sie za zakupy to i znikły by szybko te zlecenia S. Ludzie tutaj są poprostu zmęczeni ciagłymi rozgrywkami poza wiedzą zwykłego szarego "inwestorka"(patrz-ja na przykład).Niech mi ktos napisze po co skupował Pan Bajor akcje,dla kogo????-nie ma takiego!!!!!!!!
Nikt tutaj nic nie wie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozgrywają sprawy poza nami i cierpi na tej rozgrywce drobny akcjonariusz.
moim zdaniem Romus nadal walczy.
P.S.To tylko moje zdanie i nie nalezy podejmowac żadnych decyzji w oparciu o moje subiektywne oceny sytuacji.dziekuje.