Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Panie Waszczak-wez Pan to zwal a nie baw sie kursem!!!

Dnia 2009-02-05 o godz. 19:57 ~do edwarda Wikta napisał(a):
> Ja powiem tak- moim zaniem kurs nie powinien zejść nizej
> jak 3 zł (oczywiscie przy takim zarządzie to i 0,50gr
> mozliwe-żarty)to tak na chłopski rozum biorę.Jeżeli zwalą
> ponizej zwali sie tu kupe spekoli i kurs bedzie bujał raz w
> góre raz w dół.Będą sie bawić kursem tylko nie wiem czy ten
> kure...ski zarząd zdaje sobie z tego sprawę.Nie mówcie mi
> że nie bo dzis jest wiele spółek na giełdzie przesadnie
> zwalonych i trwa tam czysty festiwal wahań.Spekole
> zarabiają na krótkich ruchach.Martwię się że i tu moga
> dopuścic do takiej sytuacji, jeżeli zwalą.Poza tym muszą
> oddac swoje akcje by weszły w obrót a coś mi sie nie chce
> wierzyc by zarząd oddawał swoje akcje teraz
> własnie.Przecież doskonale wiedzieli na ile zwalą kurs więc
> wywalili już dawno a teraz pozostaje im kupowac.Jaki cel
> miałby byc gdyby wywalali?-żaden!Nie teraz!Teraz sie
> kupuje.

Tu sie zgodze, moze byc i tak, ale moze byc i całkowicie na odwrót, tego nie wiesz

Oczywiscie to moje zdanie i moge sie mylic.Raty
> układowe spłacają,mają zamówienia, opcja w zabezpieczeniu
> długoterminowym-nie ma powodów by zwalać kurs tak
> naprawdę.Zwalają ją sami drobni akcjonariusze w panice i
> zestresowani bessą.
Byle spadki na giełdzie i juz srają
> akcjami.Zero popytu ,więc wszystko możesz tutaj zrobić.Dzis
> na otwarciu 16 szt akcji podbiło kurs o 5,76%(jaja jak
> byk!!!!!)Tu wystarczy drobny pieniądz i mamy jutro poniżej
> 3zł.Nie mówcie mi tylko że 5000szt akcji to duzo,bez jaj
> przy tej cenie.Sam zrobiłem obrót jakiego nie było przez
> kilka dni naraz,kupując oczywiscie.Jestem przekonany,ze to
> dobra cena na zakupy,biorąc przy tym pod uwagę fakt,iż
> ludzie trzymają akcje od odniesienia z PP.Ponadto nie ma
> akcji w obrocie.Zobaczymy co zarząd teraz wymysli i jak to
> rozegra.Mam nadzieję,że rusza swoje dupska i zabiorą się za
> naprawę kursu oraz stosunkiem informacyjnym wobec
> akcjonariatu.

Tu juz nie masz racji. Od kursu 9zł ktos wali ciagle w doł powodujac spadek. To nie drobni, popatrz na zlecenia, ciagłe ukryte S nie pozwalajace na wejscie w wyzsze poziomy, jesli zostanie dany poziom przebrany i pojda pare groszy wyzej od razu wystawiane jest nowe ukryte S zwalajace z powrotem kurs. Do bodajze wczoraj przez chyba 2 czy 3 miesiace nie było sesji na której akcje zdrozłyby o min.3 % - to nie zart, zawsze uwalali, codziennie na minus lub 0.
Teraz kwestia kto to robi :
Zarzad i udziałowcy celem tanszego kupna i byc moze zakupów w przyszłosci taniego papiera ??
Moze jakis fundusz który pozbywa sie trupa po jakiekolwiek cenie ??
Karkosik ze swoim 5% próbujacy zwalic kurs aby wysunąc nową propozycje ?? - pamietajcie ze wtedy dawał podobno 17-19zł/akcje co po emisji daje okolo 10zł za akcje.

Jedno jest prawdą - wystarcza drobne zeby zejsc do 3zł, niestety te same drobne nie wystarcza aby wejsc wyzej. Moim zdaniem w zanadrzu jest jeszcze jakies 0,3mln akcji. Ba, uwazam ze te akcje to włąsnie te pakiety które latały po 7-9zł z returna i nystala do spolek zaleznych, te miały ponizej 5% i moga robic co chca. Kwestia teraz policzyc ile tego wtedy przelali i ile mniejwiecej mogło juz pojsc.

Spekula - jak najbardziej, nie wazne wahania, wazne ze duza czesc akcji tego debila walacego ciagłe S zostanie odebrana i w koncu bedzie bez akcji co moze skutkowac grubym podpąpowaniem w górę.

A jescze jeden wariant - zanizanie pod wezwanie, ale to chyba raczej odpada bo liczy sie tez cena zakupu na rynku a przecierz i nystal i return kupowali powyej 9zł.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FERRUM 0,98% 4,12 2024-09-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.