Dnia 2024-10-28 o godz. 08:24 ~Ewa napisał(a):
> Dokładnie rok temu na podbitce w okolicach 30 zł wychodził Kołobrzeg. Miał chyba ponad 100 000 akcji . Gość był blisko prezesa i spółki i musiał dobrze wiedzieć że perspektywy są mało ciekawe.Szkada że ja wtedy kupowałam.Po roku jestem załamana. Ta spółka to nieporozumienie.
To prawda.
"Kolobrzeg" od tamtego czasu silnie się rozwinął poznawczo i przestał inwestować w spółki-krzaki, a zaczął w takie w których jest namacalny niedowartościowany majątek i realne duże zyski w ujęciu rocznym... plus wiele szans na kolejne grubsze deale.
Na razie szału na inwestycji może nie ma (na ten moment notowań - bo korekta), ale myślę, że niebawem będzie miał przyzwoite zyski z szansami na bardzo przyzwoite.
No i ma bezpieczeństwo... bo tam gdzie przeszedł póki co kapitalizacja giełdowa spółki 2,5 raza niższa od kapitałów własnych, a gdyby rynkowo wycenić niektóre aktywa (trzymane bilansowo w cenach zakupu sprzed np. 10 lat) to okazałoby się, że wartość księgowa akcji jest co najmniej 5 razy wyższa niż jej obecna cena.
I przede wszystkim na działalności są zyski - duże zyski.
com