Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: pada,pada, i w końcu padnie !!!

Pracuję dla konkurencji Miry, i jak tu już pisałem, postanowiłem zarobić trochę na tym że nasza branża rośnie. Mira też powinna urosnąć bo się konkretnie pozbierała po tym jak otarła sie o bankructwo.

Nie wiem jakie będą wyniki za drugi kwartał, mogę tylko napisać że na rynku krajowym powinni mieć duże wzrosty sprzdaży, bo weszli w kilka sieci i w końcu dowoża klientom w miare wszystko co Ci zamawiają, wcześniej był z tym dramat. Czy będa mieli zestawy to też nie wiem, ale podejrzewam że skoro dostarczają na bieżąco to i z zestawami dadzą rade.

Ja widze co innego, mają marki własne, wiec nawet w dyskontach mają większe marże niż przerobowcy. No i chyba poradzili sobie z problemem Ukrainy, wchodząc do tej Nigerii. Tu może być ciekawie. W sumie jak patrze na rynek, to te ich plany o ile czegoś nie zepsują to są oczywistoscią. Majac te marki, wchodząc do sieci powinni tyle sprzedać i zarabiać, skoro przerobowcy zarabiają.

Pytanie które sobie stawiam, jest jak się to ma do wyceny. I jeden gość na forum Parkietu napisał że musi być inwetor lub gruba ryba żeby kurs ruszył, tak wiec czy zapowidź Rubikonu nie jest taką szansą ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MIRACULUM -1,26% 0,78 2025-10-03 14:31:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.