Pracuję dla konkurencji Miry, i jak tu już pisałem, postanowiłem zarobić trochę na tym że nasza branża rośnie. Mira też powinna urosnąć bo się konkretnie pozbierała po tym jak otarła sie o bankructwo.
Nie wiem jakie będą wyniki za drugi kwartał, mogę tylko napisać że na rynku krajowym powinni mieć duże wzrosty sprzdaży, bo weszli w kilka sieci i w końcu dowoża klientom w miare wszystko co Ci zamawiają, wcześniej był z tym dramat. Czy będa mieli zestawy to też nie wiem, ale podejrzewam że skoro dostarczają na bieżąco to i z zestawami dadzą rade.
Ja widze co innego, mają marki własne, wiec nawet w dyskontach mają większe marże niż przerobowcy. No i chyba poradzili sobie z problemem Ukrainy, wchodząc do tej Nigerii. Tu może być ciekawie. W sumie jak patrze na rynek, to te ich plany o ile czegoś nie zepsują to są oczywistoscią. Majac te marki, wchodząc do sieci powinni tyle sprzedać i zarabiać, skoro przerobowcy zarabiają.
Pytanie które sobie stawiam, jest jak się to ma do wyceny. I jeden gość na forum Parkietu napisał że musi być inwetor lub gruba ryba żeby kurs ruszył, tak wiec czy zapowidź Rubikonu nie jest taką szansą ?