Dzień dobry,
w tym wątku należy zwrócić uwagę na 2 kwestie.
1) pierwsza to kwota, która jak słusznie zauważa Pan hwds, była kwotą uczciwą.
2) druga to określenie tej płatności jako "płatności końcowej".
Zaczynając od drugiego wątku określenie to jednoznacznie wskazuje, iż doszło do całkowitego rozliczenia obligatariuszy jak również powiernika obligacji, zatem nie jest prawdziwa teza, swego czasu pojawiająca się na forum, iż „tajność” czegoś co Państwo, jak również inne osoby nazywają „Ugodą” w tym Zarząd Elektrimu, wynika z ewentualnych dalszych roszczeń obligatariuszy.
Co więcej, ze sprawozdań finansowych wynika, iż Vivendi zobowiązało się zrekompensować Law Debenture Trust Company (LDTC) wszelkie roszczenia odszkodowawcze, które mogłyby zostać wniesione przeciwko LDTC w związku ze sfinalizowaną transakcją, w kwocie do 18,4% za pierwsze 125 mln euro, 46% między 125 mln euro a 288 mln euro i 50% powyżej tej ostatniej kwoty.
Odnosząc się natomiast co do samej kwoty, to w mojej ocenie, kwota która została ostatecznie uiszczona była niższa od przedmiotowej kwoty 185 mln Euro. Częściowo świadczą o tym, już pozyskane dokumenty. Pozostała część kwoty wierzytelności zapewne była przedmiotem przelewu.
Niestety pozyskiwanie różnego rodzaju dokumentów trochę trwa, a ja obecnie jestem trochę ograniczony czasowo, co mam nadzieję już wkrótce się zmieni.
Właśnie takiej współpracy osób zrzeszonych czy też niezrzeszonych, która powinna odbywać się na tym forum, chciałbym życzyć Państwu w Nadchodzącym 2025 Roku.