Dnia 2025-10-07 o godz. 17:12 ~Antoni napisał(a):
> _ka_ wiem, że nie grasz na S (napisałas to kiedyś), ale do tej pory raczej twierdziłaś, że kurs będzie spadał (w krótkim, czy średnim okresie). Niedawno napisałaś, ze będzie szło bokiem. A teraz chyba wyczuwam kolejna zmianę :-)
> czy sie mylę?
> Twoja uwaga, że short zwiększył zangażowanie o 3,4 mln akcji, a kurs jest identyczny, chyba świadczy o tym, że shorty sypią, a jest komu odbierać, więc kurs sie trzyma. :-)
> Czy słusznie wnioskuję?
>
> ps. w akcjach CCC, mam 25% całego portfela. Staram sie miec zdywersyfikowany portfel, ale CCC na najwiekszy udział. Chyba jednak powoli dojrzewam do decyzji by wejść all in. Jeśli rzeczywiście kurs zejdzie poniżej 150, to chyba sprzeniewierzę sie swoim zasadom i sprzedam wszystkei akcje, żeby kupić CCC.
##
Wręcz przeciwnie, nie ma żadnej zmian—jak sobie przypomnisz początek, to już wiosną pisałam, że będziemy „z dna” grali pod 3Q, a Ty ostatnio byłeś zły, że 180/190 zł nie jest jeszcze dla mnie dnem :)
Ja się konsekwentnie tego poziomu 160 trzymałam, za co nawet mnie do krowy porównano :)) (wybaczam wspaniałomyślnie ;-) ), a teraz zaryzykuję zwrot, skoro tak ładnie ktoś zbierał.
Wnioskowanie masz słuszne, bo utrzymują założony poziom.
Co do decyzji i zakupów to najlepiej każdy sam, nie wypowiadam się, bo zmiana z eski na elkę na kontraktach i na odwrót jest prosta, a z akcjami u Ciebie, to już nie jest takie hop siup.
Short pozycje mają już abstrakcyjne parametry i jak DM czegoś nie nawywija w cyfrach i głupiego nie powie, to może być epickie zagranie.