Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: ONE2ONE - OBROTY

Dnia 2009-11-12 o godz. 13:23 dabrowa napisał(a):
> Wyszedlem z tego waloru na 8.3 (swoje zarobione, i tyle w
> temacie).
Obserwuje jednak dokladnie co sie dzieje z tym
> papierem oraz
z towarzystwem MCI (dla mnei sprawa jest
> jasna, kto tu jest 'regulatorem' kursu).
> Poki co potwierdza sie to co 'slyszalem na
> miescie' - nie bedzie spektakularnych
osiagniec w
> 4q (no chyba ze powstanie nowego serwisu spolecznosciowego
> dla
lubiacych artykuly ciastkarscie to jakies spektakluarne
> osiagniecie jest),
ATS kupiony za 4mln450tys USD ma byc
> sprzedany za 4 mln PLN, pozatym
Polacy z Lagardere
> (Eurozet) poszukuja aktywnie konkurencyjnych/alternatywnych
> dostawcow uslug z segmentu w jakim dziala O2O, inne spolki
> z portfela
jakie sa umieszczone w skonsolidowanym (np.
> madeinmobile,
multiscreen, streemo.pl, comtica, ifusion)
> to jakies nieudolnie prowadzone
popierdolki generujace
> nonstop strate majaca negatywny wplyw na wynik.
Ja wiec
> obstawiam spadek do 5,5-5,0 w przeciagu 1 miesiaca (i nie
> spowodowany
tym ze hossa sie konczy/skonczyla), ale wiadomo
> spekula swoje wyrwie jeszcze na
tym papierze.

Czy może wiesz jak wygląda współpraca O2O z RadioZ? Dużo piszą o TVP, a nic nie ma o RZ? Czy robia tam smsy? Co do Comtiki to się nie zgadzam. Mam tam kolegę, który mówił mi, że praktycznie O2O się nimi nie interesuje, ale zarabiają. Podobno robią taką samą marżę jak O2O, które ma wysokie przychody dzięki smsom.
Ja sam nie wierzę w smsy. Marża podobno coraz niższa. Są firmy większe od O2O, a nawet O2O ma umowę z Avantis i już nie ma bezpośrdniego łącza do operatorów.

ATS nie został kupionu za 4.45m, ale za ok. 13. Po odpisie wartości w dół o 9m (kilka miesięcy temu), jest w księgach za 4-4.5m. A kto go kupi? Słyszałem, ze MCI czy jakaś ich spółka.

Zgadzam się z Tobą jesli chodzi o spadek kursu, AT wskazuje spadek Co Najmniej do 6.1 PLN, ale może być i mniej, np. 5 PLN.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ONE2ONE -20,00% 0,04 2015-06-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.