Tylko, że kolego fragment który cytujesz dotyczy "lit.b." z paragrafu o przedłużaniu a Ty wcześniej sam wkleiłeś ten paragraf zaznaczając (słusznie) "lit.a" jako tę która nas interesuje. Pozwól że Ci przekleję z Twoim własnym wyboldowaniem:
3. Termin, o którym mowa w:1) ust. 2 pkt 1 - może ulec wydłużeniu:
a) do 120 dni - jeżeli po ogłoszeniu wezwania zaistniały uzasadnione okoliczności wskazujące na możliwość niezrealizowania celu wezwania, a akcje objęte zapisami złożonymi w ciągu pierwszych 70 dni przyjmowania zapisów zostaną nabyte nie później niż w ciągu 10 dni roboczych przypadających po upływie tych pierwszych 70 dni, !!!
b) o czas niezbędny do ziszczenia się warunku prawnego nabycia akcji w wezwaniu lub otrzymania wymaganego zawiadomienia lub decyzji właściwego organu, jednak nie więcej niż do 120 dni - jeśli bezskutecznie upłynął termin, o którym mowa w § 3 ust. 1 pkt 18;
2) ust. 2 pkt 2 - może ulec wydłużeniu:
a) do 120 dni - jeżeli po ogłoszeniu wezwania zaistniały uzasadnione okoliczności, wskazujące na możliwość niezrealizowania celu wezwania, a akcje objęte zapisami złożonymi w ciągu pierwszych 70 dni przyjmowania zapisów zostaną nabyte nie później niż w ciągu 10 dni roboczych przypadających po upływie tych pierwszych 70 dni,
b) o czas niezbędny do ziszczenia się warunku prawnego nabycia akcji w wezwaniu lub otrzymania wymaganego zawiadomienia lub decyzji właściwego organu, jednak nie więcej niż do 120 dni - jeżeli bezskutecznie upłynął termin, o którym mowa w § 3 ust. 1 pkt 18.
Dlatego też w tym kolejnym fragmencie dotyczy nas "lit.a" anie "b" jak sugerujesz co wklejam poniżej (wyboldowanie i wykrzykniki moje). Jeśli się mylę wyprowadź mnie z błędu, ale jakoś mam (niestety) wrażenie, że mam rację:
5. Wzywający, w trybie określonym w § 5 ust. 2 i 4, informuje o:
1) wydłużeniu terminu przyjmowania zapisów:
a) o którym mowa w ust. 3 pkt 1 lit. a !!! oraz pkt 2 lit. a !!!- nie później niż na 14 dni przed dniem upływu pierwotnego terminu,
b) o którym mowa w ust. 3 pkt 1 lit. b oraz pkt 2 lit. b - nie później niż w ostatnim dniu pierwotnego terminu;