Pojawiła się prezentacja inwestorska. Pierwsze wrażania to gigantyczne ,rekordowe koszty sprzedaży i wielki spadek sprzedaży w salonach stacjonarnych. To z negatywów. Co z pozytywów - cały czas rośnie zysk na sprzedaży i sprzedaż online. Być może koszty wiązały się z bardzo dużym zatowarowaniem i przygotowaniem na lepsze miesiące. W każdym razie co roku koszty sprzedaży spadały pod koniec roku więc może i tak będzie tym razem.
A co z nieszczęsną zmianą zarządu. Na pewno jest to szok i niedowierzanie ale jak ciekawy napisał wreszcie będzie ktoś odpowiadał za swoje decyzje i to jest mimo wszystko pozytyw. Czy stało coś czyli biurowiec za tą zmianą to już nie mi zgadywać ale powód znalazł i to całkiem miły. Na pewno może to być pożywką do spekulacji ale z drugiej strony zapowiedzi lpp też są ignorowane.
Prywatnie z mojej strony - łatwiej rosnąć małej spółce ( na gpw) niż liderowi ale np w USA jest odwrotnie to liderzy ciągną indeksy od lat i rzeczywiście te spółki mają astronomiczne zyski. Tutaj wszystko zależy czy Esotiq stanie się popularny czy nie i to wszystko. Wyniki jak widać po półrocznych są na drugim planie i trader skarży się na to od dawien dawna. Musi być tzw sentyment i wtedy kurs rośnie..
Nie wiem czy to pozytyw czy nie ale w sklepie online widać że niektóre pozycje z nowej linii Bloovii są wyprzedane więc pozytyw że dobra sprzedaż a negatywy dwa : niedoszacowali popyt i nie uzupełnili na czas.... lepiej to niż zostać z niesprzedanym towarem wiec może jednak pozytyw no i prognostyk na przyszłość że jest miejsce do poprawy i że nowe towary są chodliwe