Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,14 zł , zmiana od tamtej pory: 189,22%

Re: Odszkodowanie

Dnia 2023-02-08 o godz. 05:06 ~Pepe napisał(a):
> Widzę że wszystko wiesz lepiej.
-nie wiem lepiej,ale starałem się przedstawić mniej lub bardziej merytoryczne argumenty,możesz się z nimi zgadzać lub nie
Brawo. Nawet wiesz ile % akcji mam w grupie!!! A no prawie trafiłeś bo mam nie 50% a 98,8% i to jest wystarczające zaangażowanie + wysyłanie pism bo nie zamierzam wchodzić w kompetencje.
-tego też nie wiem,z obserwacji,wpisów niektórych forumowiczów,doszedłem do wniosku(to moje szacunki),że w grupie może być nawet 10 mln akcji,oficjalnie się mówi o 5,5 mln w umowach,czyli jeżeli te moje szacunki są trafne? drugie tyle jest poza umowami,nie twierdzę,że Ty tak masz,ale jestem pewien,że niektórzy z grupowiczów tak mają-dlaczego?nie moja to sprawa,oby się nie zdziwili,gdy akcje poza umową nie będą uwzględnione przy ew.porozumieniu.Jeżeli faktycznie wysyłasz pisma,ok,tak powinniśmy postępować,orderów za oczywiste działania chyba się nie spodziewasz?
A nieudolność opozycji nie mniejszą niż Pis ppokazały juz komisje w sprawie ustawy o ofertach. To teraz moje ostatnie pytanie. Bo wygranych wyborach (pominę już fakt ciągłego pisania przez ciebie od 2 lat wybory na wiosnę, wybory na jesień, już za chwilę wybory) ile dajesz czasu tej kochanej "opozycji" po wyborach na rozwiązanie problemu?
-zgoda,opozycja jest marna,dlatego tak długo,mamy co mamy,jeżeli p.Obajtek zechce zamknąć temat Energii?to załatwi to moim zdaniem w tym roku,osobiście wolę powrót dywidendy i Energę na gpw
Też mogę pisać różne teorie spiskowe że ta walka twoja o dywidende to tylko próba wyciągnięcia kasy od innych ale zbytnio w to nie wierzę.
-podkreślam kolejny raz,z Państwa wpłat płacimy tylko i wyłącznie za obsługę prawną,nikt nikogo nie chce naciągnąć nawet na 1 gr,dywidenda w spółce dywidendowej to norma w całym cywilizowanym świecie.To nie jest żadna twoja/moja walka,to Nasza walka,bo jedziemy na jednym wózku.Odnośnie stanu konta,na wczoraj mamy debet -423 zł pewnie p.Trzciński znowu zapłacił część faktury z własnej kasy,czy tak powinno być?Ja uważam,że nie.Dla zainteresowanych partycypacją w kosztach pozwu dywidendowego wiecej informacji w linku niżej.
https://tcn.org.pl/energa/
Jak jakimś cudem wygrasz to i tak przekażę tę pieniądze na fundację.
-nikt z Nas tego nie wie,w sadzie zawsze jest 50/50,ale wiem,że mamy mocne argumenty,kropla drąży skałę,a bierność,czekanie, aż ktoś się łaskawie zlituje nic nie da.Nie znam przypadku,by ktoś wygrał w "totka" nie kupując losu,tutaj kupon jednostkowo jest w minimalnej cenie,ale jak ktoś nie chce?trudno,to całkowicie dobrowolna partycypacja.Dziękuję Tym akcjonariuszom którym się chce.
Czekam na konkretną odpowiedź: pół roku, rok ,..... 5 lat?
-już odpowiedziałem,ja najchętniej bym akcji nie sprzedawał,brał dywidendę itd,jednak,to akcjonariusz dominujący zdecyduje o dalszych losach Energii

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA -2,15% 20,50 2026-02-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.