Dnia 2022-05-29 o godz. 18:29 ~Pablo napisał(a):
> Dokładnie tak jak mówisz. Ja akurat staram się inwestować bezpiecznie, lubię spółki dywidendowe, wolę mniejszy zysk, ale bez stresu za dużego, ta spółka już tego nie gwarantuje. Dlatego ja out. Ale nie jest powiedziane, że kiedyś nie będzie tu znowu dywidenda i kurs 16 zł. Ale równie dobrze może być uwalenie kursu przez kilka miesięcy i wezwaniem grubo poniżej 10 zł. Taka zabawa nie dla mnie. Ale wszystkim mniejszościowym naprawdę życzę jak najlepiej, mam nadzieję, że dobrze tu zarobicie :)
W moim przypadku podobnie, myślę że są scenariusze w których i tak da się wyjść z akcji z zyskiem. Może wkrótce będzie wezwanie z ceną 20-30% wyższą żeby mieć spokój skoro byli gotowi po 14 w pakiecie płacić? Może na Walnym jeszcze jakoś temat dywidendy będzie rozegrany inaczej.
Subiektywnie natomiast już straciłem tu poczucie komfortu, kilku krzywych akcji na NC już doświadczyłem, dość boleśnie, przez co jestem wyczulony na takie zagrania. Gdybym nie planował zwiększenia inwestycji w inną spółkę to może jeszcze bym został żeby np po 14zł w skupie oddać swoje akcje ale w odniesieniu do wszystkich okoliczności wolałem przenieść się gdzie indziej, pora na czasowy detoks od NC :)