Dnia 2020-05-28 o godz. 14:53 ~Al napisał(a):
> Fox dlaczego upierasz się na info o holendrach , info może być takie , że nie podejmą razem współpracy i co wtedy twoje info ??? A może już ten co sypie wie więcej informacji ???
Nie upieram ;) Zwróć uwagę, że w pierwszej wiadomości jaką w tym wątku pisałem używam słowa "potencjalnie" i "szczegóły informacji o Holendrach" - nie napisałem, że podadzą info o rozpoczęciu współpracy a że mogą podać.
Dlatego kupuje się akcje spółek - na podstawie danych informacji ocenia się czy kurs będzie rósł czy spadał. Jeśli uznałbym, że informacji nie będzie?. Nawet bez tego raport z 1Q był pozytywny. Więc samo to, w zależności od kursu po jakim ktoś nabył akcje, może być powodem ich trzymania. Ja osobiście widzę powody by inwestować w akcje i trzymać je na przyszłość gdyż obok potencjalnej informacji o Holendrach która moim zdaniem się pojawi (nie jest to równoznaczne z tym, ze pojawi się NA PEWNO) widzę i tak rozwój spółki i coraz lepsze wyniki finansowe. A na podstawie raportu za 2019 nie będę podejmował decyzji o sprzedaży bo równie dobrze mógłbym dzisiaj podejmować taką decyzję na podstawie raportu za 2018/2017 itp. O panice wśród inwestorów nie wspominam gdyż już niejednokrotnie przetrzymałem różne lawiny kursów i topniejącą wartość moich portfeli, tylko po to by później odrastało to z nawiązką. A jak będzie z Softblue to każdy niech decyduje samodzielnie.