Wydaje mi się że wszystkim, którzy zrolowali obligacje firma wypłaciła należne odsetki (tego na pewno nie wiem). Część osób pisała na forum, że odsetki otrzymała (nie jestem jedyny!!!).
Czy Ty masz zrolowane obligacje (jak to wygląda w Twoim przypadku)? Firma informowała, że ma problemy finansowe i stara się porozumieć z wierzycielami. Ja zdecydowałem się na rolowanie, inni na zamianę na akcje, część nie zrobiła nic w tej sprawie.
W moim wypadku firma wywiązuje się ze zobowiązań i jestem przeciwnikiem osób, które starają się jej zaszkodzić. Mam tam ulokowane swoje pieniądze i dlatego życzę firmie, by jak najszybciej wyszła na prostą. co więcej jak jej sytuacja zacznie się poprawiać, nie wykluczam dalszych inwestycji w firmę (nie ma to jak rozpoznany grunt).
Może dodam, że czasami musiałem się komunikować nie bezpośrednio z prezesem, tylko z jego pracownikiem - bardzo kompetentny człowiek. Najczęściej jak zgłosiłem mu problem, to już on pilnował sprawy i udzielał informacji. W trakcie jak firma do nas wydzwaniała - zapisałem ten kontakt.
Mam nadzieję, że Prezes nie odpuści i firma wyjdzie na prostą.