Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  24,90 zł , zmiana od tamtej pory: -55,02%

Re: O Wiedźminie, ale i o ...Hardcor 44.

cyt
''Co z Twardowskyim? Może Wiedźmin to inwestycja w znajomości a nie faktyczna własność marki czy zysk (co jest super smutne, bo miast oddawać prawa było lepiej zrobić animację/anime - serial animowany samemu), to Twardowsky jest szansa na własny produkt, którym można się chwalić i jest tematem pod inwestowanie, ale od dłuższego czasu o tym cisza, co mnie nie cieszy.''
Mebel, czy wiesz, że animacja 3 d dużo kosztuje, nawet bardzo dużo?
zrobić serial animowany samemu?
no, nieźle
wiesz, ile kosztuje minuta realistycznej animacji w pli?
a, tak ok miliona zeta...
zrobienie ADOL to ok 10 mln euro, też nieźle co?
dobrze, że pli miało koproducentów
zawsze można zrobić serial w niższej jakościowo animacji, jak to robi mir, ale czy to chwyciłoby?
od platige tak dużo się wymaga. po zdobyciu tylu nagród i wyróżnień...
platige nie stać jeszcze na zrobienie samemu jakiegoś serialu, oczywiście można wziąć kredyt, ale w tej branży zazwyczaj umawia się kilka podmiotów na produkcję, aby rozłożyć ryzyko
choć są fajne pomysły na serial, czy film animowany, to dobrze, że obecnie spółka się koncentruje na zleceniach z zewnątrz, aby odłożyć troszkę kasy
co, do twardowskiego, to scenariusz świetny, z allegro ustaleń jest też sporo, ale trwają negocjacje z kilku powodów:
zmienił się zarząd allegro jakiś czas temu i od nowa wałkują temat
zresztą, wiele ustaleń ronili 2 lata temu, obecnie ceny poszły w górę i nie dziwota, że pli sie przestało palić do projektu po ''starych ustaleniach'', no chyba, żeby sami to zrobili?
jest taka opcja, nawet z możliwym finansowaniem, ale czy, allegro spuściłoby ich ze smyczy?
3 mln odpis w temacie zrobiony rok temu, zaznaczam, że tzw odwracalny, jakby się jednak dogadali i allegro by sypnęło groszem na film, to w księgach fajnej by się zrobiło...
myślę, że wcześniej, czy później twardowski powstanie, dziś roboty od licha ma pli, wystarczy spojrzeć ile osób chcą zatrudnić, nigdy tak nie było:
https://www.platige.com/pl/careers/
jestem fanem twardowskiego, bo jak ten vega na takich gó...wnach tyle zarabia, to co dopiero fajna komedia s-fc? od czasu seksmisji czegoś takiego nie było...
ps> tak sobie popisałem, ale nie bierzcie tego serio, może jestem ostatnim, co wierzy w kompetencje i potencjał spółki? przecież większość uważa, że pli wszystko, czego się dotknie to paprze...hehehe, to wina patrzenia na spółkę przez pryzmat notowań, ale przecież to jest najłatwiejsze, po co się wysilać i próbować coś poukładać?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE -1,32% 11,20 2025-10-10 16:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.