Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  20,56 zł , zmiana od tamtej pory: 41,54%

Re: Nowy pozytywny raport dostępny

Dzięki za linki.

News z lipca br. i faktycznie trochę inna retoryka zwłaszcza w kontekście zatrudnienia. Być może ma to związek ze zmianą na stanowisku prezesa. Nie wydaje mi się jednak, aby to zmieniało sytuację fundamentalnie.

Zwrócę uwagę na następujące kwestie:
  1. Sam zacytowałeś: " większość z nowych punktów będzie należała do T-Mobile (75%), reszta ma być punktami partnerskimi". Skoryguj mnie, jeśli źle to interpretuję, ale oznacza to moim zdaniem, że ze 150 nowopowstających salonów ok. 110 będzie punktami własnymi a ok. 40 partnerskimi. Czy stąd można wnioskować na temat całej (700-750 punktów) sieci dystrybucji?
  2. Kolejny cytat: "Docelowa sieć stacjonarna 700-750 punktów w zależności od potrzeb. Z tym co mamy obecnie nie jesteśmy konkurencyjni". Czyli? Czyli mamy za mało salonów, muszą powstać nowe, bo chcemy mocno zwiększyć market share. Czy to oznacza tarapaty dla ETL?
  3. News jest w miarę świeży, ale gdyby faktycznie okazał się problematyczny dla ETL, spółka miałaby okazję odnieść się do tego w raporcie półrocznym. Coś przegapiłem?

Jestem otwarty na dyskusję.

Pozdrowienia!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EUROTEL -2,02% 29,10 2025-11-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.