W nominale akcja była warta 10zl, po przeprowadzeniu audytu i wycenie znaku towarowego oraz dóbr nie materialnych. Więc jak już coś piszesz... Zwłaszcza że były to akcje założycielskie ochłap trafił do inwestorów. A zbierali kasę na serial i grę cloandy and stormy która chcieli wypromować i po części im się to udało a po części przyznali się do błędu o czym mówi Wujek na filmie. Więc leszczu pozostaw swoje gadanie dla siebie jak nie znasz firmy.
Wujek dobrze to rozegrał jeśli chodzi o akcje dla "starej ekipy" bo nauczony doświadczeniem po rozdaniu akcji przy wejściu na giełdę które notabene od razu pracownicy ekipy sprzedali przez co już na wstępie poleciała laga w dół, chciał zablokować im sprzedanie ponad mln akcji założycielskich (tych które skupili po 10gr od starej ekipy - tromba itd.) i dlatego tak długo zwlekali z wprowadzeniem akcji do obrotu. Moim zdaniem i to jest moje prywatne zdanie Wujek i Friz odrobili pracę domową. Parę rzeczy im nie pyklo a parę się udało. Co się stanie ze spółka czas pokaże ja osobiście dokupiłem akcji i moim zdaniem za ekipa stoi potężny kapitał i potężni ludzie którzy tych młodych ludzi mentorują. Firma od strony technicznej jest zdrowa, pracownicy niskiego szczebla nie są przeszacowania a widać to było jak któryś przeszedł do Pateca i chwalił się że zarabia dużo więcej. Firma buduje siedzibę i struktury i to jest najważniejsze a porównując ją do obecnie największych czyli np. kanał zero który już chce robić telewizję z jednym studiem za 2mln to życzę im powodzenia - republika do tej pory zbiera kasę na kolejne to rzeczy. A ekipa śpi na gotówce, zrobili 100dni praktycznie za gotówkę,(w planach 2 część i założę się że zrobią ja 30%taniej) siedzibę też za gotówkę. Podsumowując jak na star up rozwijają się dobrze, owszem popełniają błędy ale wyciągają wnioski tak jak to jest z kanałem baza i faza interweniują i wyciągają powoli za uszy. Chłopaki są młodzi i jeszcze 30-60lat rozwijania ekipy przed nimi