Akcji nie mam, a film Łukasza Wojtycay obejrzałem przez przypadek, bo mi wyskoczył w polecanych i fakt spółki mnie zainteresował, bo często na jego social mediach np na Instagramie mówi on o spółce Ekipa Holding i tematami z nią stycznymi.
I w zawiązku z tym filmem mam rozkminkę, skoro spółka działa a pomijając, już że Wujek będący jej prezesem czy sam Friz mają najlepszą wiedzę o tym, co tworzą i wierzą w unikalność tych rzeczy i wartość tego, co niby ma mieć na wzrost kursu spółki w przyszłości, a cena wg. nich jest aktualnie atrakcyjna, to nie powinni sami dopakowywać pakiety akcji?
Przecież Friz w wywiadach się chwali swoimi inwestycjami i tym, jak pakuje kasę w jakieś dziwne i nie chodliwe tematy, jak zegarki, które generalnie od czasów pandemii tracą na wartości, karty Pokemon czy inne dziwactwa. Wujek też jakieś karty kupuje.
Nie lepiej więc, mając wiedzę o niedowartościowaniu swojej spółki, kupować akcje swojej firmy i czekać na wzrost jej wyceny? No, ja bym z pewnością tak zrobił.
Poza tym, taki ruch zakupowy ludzi związanych ze spółką, utwierdziłby zapewne innych ludzi, a na pewno tych wahających się, no i pewnie także tych nastawionych pesymistycznie do inwestycji w Ekipa Holding.
Taka, ta moja rozkminka.
Możliwe, że jak spółka nie pokaże dobrych wyników za III kw. to spółka znajdzie się poniżej dzisjeszego kursu, nawet poniżej złotówki.
Jaki ciekawostka, Wojtyca chwilę temu u Plotkar chwalił się ile wynosi jego majątek przy cenie akcji ok 3 zł. Jego majątek od tamtej pory uległ pomniejszoniu o połowę. Szybko to poszło.
Śmieszne, jak to się szybko zdeprecjonowalo.
Jak na razie, to czekamy na kolejne filmy o spółce Ekipa Holding od Prezesa Wojtycy, bo to jedyne co do chwili obecnej w temacie spółki im wychodzi.