Niekoniecznie małe złoża są. To sygnał, że złoża są trzeba tylko pomnożyć odwierty. Ten ostatni odwiert zaczęli w czerwcu na ponad 2500 metrów. Uważam, że tempo imponujące. To tak jak z kranem w łazience, choćbyście się zesra.i szybciej woda do wanny jednym kranem nie naleci. Poza tym kilka słów o nowobogackich w Polsce. Muszą tacy być aby Polska rosła w siłę. Problem w tym, żeby oni pomnażali swój kapitał w Polsce a nie wywozili zyski za granicę. Mi jest wszystko jedno czarny czy biały, Żyd czy komunista chiński, niech inwestuje w Polsce bo to piękny kraj z bogatą historią. Wielu na Orlenie zarobiło i coś Wam powiem, ja też wracam na spółki, które dały mi zarobić. Petrolinwest obiecał ropę i gaz do których się nigdy nie dokopał i też na nim straciłem. Tu są efekty w postaci ropy i gazu a nie obietnic. Jak spojrzycie na pola naftowe to są one usiane odwiertami i o to chodzi. Orlen na takie projekty ma pieniądze i je realizuje nie tylko w Polsce. Ropa i gaz to surowce strategiczne więc o zyski Orlenu bym się nie martwił, najwyżej kierowcy zapłacą za droższe paliwa i inne pochodne produkty przemiany ropy naftowej.