Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Re: Nord Stream

Bardzo mi się podoba wasza „dyskusja”,a raczej dialog bo oprócz was obu nikt nie czyta tych wypocin.Czy to wam się podoba,czy nie Rosja wygrała wojnę z Zachodem i Ukrainą,powoli,bo powoli,ale krok za krokiem rosyjscy żołnierze posuwają się do przodu i zdobywają kolejne miejscowości i miasta.Dzisiaj Pokrowsk.Wspolpraca niemiecko- rosyjska będzie natychmiast po zakończeniu tej bezsensownej wojny podjęta na nowo,bo inaczej załamie się niemiecka gospodarka pod ciężarem cen zarówno surowców jak i materiałów energetycznych sprowadzanych z USA.A jeśli załamią się Niemcy,to co wy polscy geniusze gospodarki i ekonomi będzie z Polską?Nord Stream ruszy i to zaraz po naprawieniu uszkodzeń przez duńskie firmy,które tylko czekają na zakończenie konfliktu,do tego do całego przedsięwzięcia wkupili się też Amerykanie,którzy co jak co,ale liczyc umieją.A co będzie z Polską i jej super bohaterami?Pewnie będzie musiała ten znienawidzony ruski gaz kupować oczywiscie z odpowiednią marżą od Niemców,o ropie nawet nie wspominając.Jak kiedyś powiedział Roman Dmowski,o którym mam nadzieję że kiedyś słyszeliście,Polacy bardziej nienawidzą Rosję jak kochają Polskę.A wy sami,niby z jednego rusofobicznego obozu zaciekle się tu na forum sprzeczacie i wy chcielibyście Rosji dokopać? Śmiechu warte.Ale lubię was czytać,bo z mojej kosmopolitycznej perspektywy utwierdzam się tylko w mojej ocenie Polaków.Dla mnie ojczyzna jeśli już takiego górnolotnego zwrotu używam jest tak gdzie mi dano godnie i dostatnio żyć,a nie gdzie przez przypadek się urodziłem,.