>>np. walka na granicy<<
Z kim walczył? Bronił granicy przed wwożeniem migrantów niemieckimi policyjnymi radiowozami na terytorium Polski. Może napiszesz, że to propaganda?
Tusk wtedy ośmieszał Bąkiewicza, a gdy zamykał granicę, de facto przyznał mu rację, choć wprost tego nie powiedział:
"Będę gotów zamknąć granicę i poinformowałem Niemcy, że jeśli będą próbowali przesyłać nam migrantów, to w ostatecznym momencie zastosuję przepisy pozwalające na wypowiedzenie zobowiązań traktatowych ze względu na bezpieczeństwo - zadeklarował we wtorek w TVP Info premier Donald Tusk."
>>Masz internet wszystko znajdziesz o ustawkach , sutenerstwie , mieszkaniu itd<<
Mam internet, a z internetu trzeba umieć korzystać i odróżnić prawdę od fałszu.
Jakie ustawki? Kiedy? Gdy był małolatem? A Tusk kiedy wymachiwał metalowym szlauchem wyjętym spod "komży". Może nie słyszałeś?
Sutenerstwo? Masz na myśli pana Jerzego? Znajdź sobie decyzje prokuratury na en temat i nie powielaj tvnowskiej propagandy, głoszonej na użytek kampanii prezydenckiej. Przecież już jest cicho. Już go za to nie atakują, oprócz ciebie.
>>Walczyłem nie o taką Polskę , miliony obaliło komunę tworząc solidarność a teraz przywłaszczyli nawet "Solidarność"<<
Nikt sobie Solidarności nie przywłaszczył. Solidarność od początku była i jest związkiem zawodowym o określonym profilu światopoglądowym, mocno zorientowanym na prawo.
Wałęsa próbował przywłaszczyć sobie nazwę dla swojego Komitetu pod koniec lat 80tych. Później w razie potrzeby polityczniej różne ugrupowania przyklejały się do szyldu Solidarności, z różnym skutkiem (UD, UW, KLD, PO), ale także PC, PiS, ROP. Ale to Solidarność wybierała sobie do kogo jej bliżej, nie odwrotnie.
Też byłem członkiem NSZZ Solidarność do końca mojej pracy zawodowej. Byłem członkiem Komisji Międzyzakładowej w firmie, w której pracowałem. Miałem okazję Wałęsie zadać bardzo trudne pytania, w kontekście obalenia rządu Jana Olszewskiego, gdy nas odwiedził w 1995 roku szukając wsparcia w wyborach prezydenckich.
Dalej pytam, o kim piszesz, że nie głosowałeś na przestępcę?