Teraz czekam :P Wyszedłem z PHN po pięknym odbiciu, wyszedłem dziś z Kopexu, trzymam dalej EBC, niewielki pakiet Polnordu i LCCorp.
W plecy jestem na Coal Energy, ale trzymam. Cierpliwość.
Co do obserwacji... hmm.. Głownie teraz liczę na umocnienie dolara w styczniu. Mam kontrakty i na razie lekko idzie w dobra stronę. Jesli wszystko miałoby się sprawdzać to jest szansa że WIg20 nie wyjdzie wyżej jak 2,450 pkt i poleci w dół do 2,150 pkt. Dlatego co sprzedałem w akcjach to trzymam i czekam na dogodny moment jak coś sie wyjaśni. Niebawem będzie widać co stanie się z wigiem-20, czy wyjdzie ponad 2,450 czy zejdzie poniżej 2,350.
To tak ogólnie. A obserwuję spółki niemal te samo co dawniej. Tylko czekam na dobre momenty do wejscia. Mnie się wydaje, że znów będzie tanio dzięki wychodzeniu z QE3, dlatego zbieram gotówkę, choć jak mówiłem z najlepszych pozycji nie wychodzę.
Jesli pytasz do czego mi najbliżej w kupowaniu to raczej gdzieś tam mnie świerzbi ręka na JW Contruction bo znów jest tanio, i na Dude, bo te dwie spółki sa dosyć bezpieczne przy takich wycenach. Możliwe, że którąś z nich sobie dobiore do prtfela dzisiaj, Duda to zresztą nie pierwszy raz by już sie w nim znalazła...
Poldka nie dobieram bo jest tam szansa na spore cofnięcie (RGR, jeśli wyjdziemy do okolic 9,20 i potem przebijemy w dół 8 zł... dlatego czekam co będzie), a mam mały pakiet więc mi się nie pali.
Aha.. Znów zacząłem obserwowac JSW. To jeszcze nie jest dla mnie moment do kupna, ale dołożyłem to do notowań własnych i trzymam rękę na pulsie.
Generalnie na styczeń widzę umocnienie dolara, i szanse na kontynuacje przeceny na GPW. Do obserwowania takiego najprostszego jest strefa 2,350-2,450 na WIG20 gdzie wyjscie w góre lub dół bedzie jednym z sygnałów. Ale najbardziej bym patrzył na waluty.