Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  21,80 zł , zmiana od tamtej pory: -87,16%

Re: no jak tam inwestory? zarobieni ? ( chyba po łokcie)

hmmm ciekawe.
Wydaje mi się, ze gdyby była opcja 1 jak piszesz to wezwanie mogliby zrobić nawet za 0,50gr. Chyba, ze bedzie silne lobby ze strony duzych finansowych i pierwotni akcjonariusze będą obawiali się linczu ;-) i zgodzą sie wyżej. Tak czy inaczej jeśli mieliby robić wezwanie to w ich interesie jest jak najtaniej...
Co do opcji 2. to jest mniej wiecej w ten deseń co ja pisałem + ja jeszcze dorzuciłem zwrot tego co stracilismy przez 2 lata. ale już chcociaz gdyby to wrocilo z powrotem. Troche by się wyczyścło, marże wróciły, prawdziwa KASA wróciła to tak dwucyfrówka. No ale z pkt widzenia pierwotnych akcjonariuszy to nie jest intratne, tak mają "pewny odbiór" sztywno ustalone ceny, prawdziwą kasę zgarniają od frontu..nieoficjalnie, a na koniec jak jeszcze coś zostanie to jako wisienka na torcie. A my mamy się zadowolić tylko wisienką :(

Co z tego, że maja ambitne plany na jakieś restrukturyzacje dzięki którym podniosą może o 1pkt procentowy do góry rentownośc, jak takim zabiegiem co kiedyś uczynili zabrali 15pkt procentowych... tuż pod toplinem

btw. gdyby Grutex lub ktokolwiek inny przejął te akcje od AXA to chyba powinien być komunikat, a od 31.12.2014 mineło ponad 2 miesiące i cisza. Więc chyba bardziej prawdopodobne ze jednak sprzedawali w "swiat" po prostu na wolnym rynku.

zobaczymy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SOLAR -15,15% 2,80 2024-02-08 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.