miałem walor juz w analizowanych uaktualniłem tylko kreski :) :)
to są oczywiście tylko moje wizje i decyzje należy podejmować samodzielnie :) :)
pierwsze zdjęcie to interwał tygodniowy (łatwiej zaznaczyć wsparcia - czytelniej)
na pierwszym wsparciu obserwowałbym walor na poziomie 26 zł i ten poziom wydaje mi sie warty ryzyka niewielkiego :) :) dlaczego ?
bo drugie wsparcie jest bardzo silne i tam będą worki zleceń na kupno bo widzi je każdy kto potrafi narysować dwie kreski, a skoro wielu będzie chciało kopić to może być niewielu chętnych do sprzedania ja to nazywam - " boje sie że zadepczą mnie w kolejce po zakupy" :) :) .. jeśli nastąpiłaby jakaś zwała na rynkach i to drugie mocne wsparcie by padło to bez wahania oddałbym wszystko jeśli kurs na interwale dziennym zamknąłby sie poniżej 18 zł bo to według mnie otwarta droga do testowania minimów lub ustanowienia nowego minimum - kawał drogi do 10 zł .. szkoda by mi było kasy ..
link
tak bym widział przewidywane scenariusze w jednym i w drugim zakładam na 1 - 2 sesje lekki wzrost, prawdziwa walka powinna sie rozegrać na poziomie 32 - 34 dlatego przy obecnym kursie walor dla mnie nie jest atrakcyjny ... wariant mocno wzrostowy (grube zielone strzałki) zakładałbym jeśli nastąpi przebicie poziomu 34,50 przy wolumenie przekraczającym 80 tys wówczas obstawiałbym wybicie nowego szczytu i jazdę na 44 - 46 zł
link