Hej Pati, teraz nie mam jak, ale na dziennym interwale najblizej mi do takiego scenariusza, ze pierwszym dnem jest 16.50 z 21 kwietnia. Drugie dno powinno byc ponad 18.0 czyli nad linia Anavrin, lub dalej powyzej 17.0 (wsparcie 26 listopad - 21 kwiecien). Lub ostatecznie w okolicach 15.0, ale to juz jest poza wzrocowym podwojnym dnem i wtedy bardziej stawiam na zygzak, jak w list/grudniu, przed wyjsciem do gory. Ta 15 mniej mi pasuje, ze wzgledu na niewiele czasu do raportu (chyba ze bardzo szybka). Kurs powinien odjechac od dna, na conajmniej kilka dni przed dobrym info, a po zrealizowaniu planu skupu grubasa. W interwale tygodniowym zobacz dwa dna, 1 czerwiec - 7 wrzesien (chociaz to byl cykl wzrostowy i w teorii nie czytamy ich jako klasycznego podwojnego dna) i teraz 23 listopad - 19 kwiecien (lub ewentualnie noga ktora sie dorysuje w najblizszych dniach). Ty chyba o tym pisalas.
Testujemy teraz co jest dnem, mocnym uklepanym gruntem. Jesli ono zostanie potwierdzone ponad granica kilkumiesiecznej konsolidacji (na interwale dziennym, a najlepiej tygodniowym, miesiecznym) to jasne jest, ze kolejny strategicznym ruchem powinno byc kolejne wyjscie z konsolidacji gora i atak na 30, a kiedy go przejdzie, to marsz na ath. O ile nie wydarzy sie nic zlego dla spolki. Tak to rozumiem. Ale ja gram na long, wiec sie nie spiesze.
Fundamenty sektora i spolki widze bardzo dobrze. Covid wchodzi w cyklu, w okres kolejnego wyciszenia, szczepionki dzialaja czesciowo i nie rozwiazuja tematu docelowo (Pfizer po 6 miesiacach traci powoli wlasciwosci), o wychodzeniu z covidu mowi sie w perpektywie kilku lat, testy covidowe sa wciaz waznym elementem walki z pandemia, ale diagnostyka po powrocie uslug medycznych do normalnosci tez zacznie miec wplyw na wyniki Blirta. Trzeba pamietac jak wiele uslug medycznych zostalo wstrzymanych lub ograniczonych, popyt na diagnostyke pocovidowa rosnie od ponad roku. Tak jak popyt na wiele uslug i towarow, ktory nie zniknal, on sie kumuluje i zostanie zrealizowany w duzo wiekszym natezeniu niz rok do roku w poprzednich latach. Co bylo sciskane musi odbic, diagnostyka medyczna niecovidowa tez. I tu widze fundament do odbicia Blirta.
To nie sa porady inwestycyjne, a moja osobista amatorska rozkminka.
Czesc. :)